BİLECİK’TE YGS SINAV HEYECANI BAŞLADI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversiteye geçişte ilk adım olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı ( YGS), saat 10.00’da başladı. Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin katıldığı sınav için öğrenciler önceden belirlenen okullarda dersliklere alındı.

Sınavın yapılacağı merkezlerdeki yol güzergahlarında trafik yoğunluğu yaşandı. Bazı kavşaklarda araç yoğunluğu nedeniyle kontrolü trafik polisleri sağladı.

 

Kent merkezindeki sınav yerlerine gelen adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrollerinden geçti.
Adaylar sınavda ter dökerken aileler de çocukları için binaların dışında dua ederek onları heyecanla bekledi.

 

Diğer yandan, YGS sonuçlarının ise 28 Mart 2017 tarihinde açıklanması bekleniyor. YGS’de en az bir puan türünden 150 ve üzeri puan alan adaylar ikinci sınav olan LYS’ye giriş hakkını elde etmiş olacak. Ancak adayların dört yıllık bir üniversite tercihi yapabilmesi için 180 barajını geçmesi gerekiyor.

 

BİLECİK’TE YGS SINAV HEYECANI BAŞLADI!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 12 Mart 2017, 14:37

    sınav zordu çok çelişkiliydi matematik falan baya zordu sosyal bilgiye dayalıydı yorum sorularıda berbattı

    Cevapla
  2. Kızım Sınava Üniversitede girdi. sınav saati yirmi dakika kala üniversitede kavşağındaydık araçlar ilerlemedi. bütün öğrenciler araçlardan inip koşmak zorunda kaldı…orda bir sınav olduğu bilindiği halde neden trafik polisi görevlendirilmedi..çocuklar bu yüzden stresli ve yorgun sınava girdiler kimi öğrenciler hiç giremedi…

    Cevapla
Bizi Takip Edin