BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDULAR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te gerçekleştirilen seferberlikle ülke genelinde ilik bekleyen binlerce hastaya umut olunacak.

Bilecik Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliğinde ”Sevgin İliklerime İşlesin” adlı kampanya kapsamında Kök Hücre Bağışı ile ilgili bilgilendirme programı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türk Kızılayı Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Sorumlusu Necdet Ayduran, katılımcıları kök hücrelerin alınması, toplanması ve incelenmesi konularında bilgilendirdi.  “Belki de Sensin Platformu” Antalya Sorumlusu Seval Ünvermiş de platformun 4 yıl önce küçük bir çocuğa ilik gerektiren bir haber üzerine kurulduğunu belirtti. Ünvermiş, 15 ilde çalışmalarının sürdüğünü aktararak, hiç bir yerde çocukların ölmemesi gerektiğini dile getirdi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise Bilecik Belediyesi’nin girişimleri ile şu ana kadar birçok kurum ile temasa geçilerek, bağışta bulunmak isteyen insanlara erişim sağlandığını kaydetti.

”Sen de Umut Ol”, ”Bir Damla Kan Bir Can” ve ”Sevgin İliklerime İşlesin” şeklindeki slogan ve düşünceler çerçevesinde hazırlanan kampanyanın hayırlı olmasını dileyen Başkan Yağcı, “Bilecik’in beraberliğin, kardeşliğin, sevginin şehri. Geçmişimizle, tarihimizle gurur duyuyoruz. İnsanlık adına güzel izler bırakan milletin, ataların torunlarıyız. Yaradanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bu proje önümüze gelince bu duygularla hiç düşünmeden öncülük yapmaya karar verdik.” diye konuştu.

Türkiye’de 220 bir donör olduğuna dikkati çeken Başkan Yağcı, “Buna rağmen 3 milyon civarında kan illiği bekleyen hastalar var. Kabul edelim bu çok az, seferber olmalıyız. Yarın içimizden birinin bu hastalığın pençesine yakalanmayacağının garantisi yok. Elimizden geleni gösterip ondan sonra Allah’tan tevekkül etmemiz lazım.” görüşlerini aktardı.

Konuşmaların ardından çok sayıda vatandaş, kurulan stantlarda ihtiyaç sahibi bir hastaya yardımcı olmak amacıyla kan verdi.

 

Öte yandan vatandaşların Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Bilecik Şubesinden gerekli bilgileri alabileceği, herhangi bir Kızılay merkezi ya da kan verme aracına giderek, Kök Hücre bağışı için başvuruda bulunabilecekleri bildirildi.

 

Diğer yandan, bağış yapmak isteyen vatandaşlar için, belirli periyotlarda düzenlenecek kök hücre bağışı kampanyalarının Bilecik Belediyesi tarafından duyurulacağı bildirildi.

a

BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDULAR!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin