BİZ ANADOLUYUZ PROJESİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığınca yürütülen ”Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Ardahan’dan gelen 184 öğrenci Bilecik’in tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti.

Bakanlık tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği projeden yararlanacak olan Ardahan’daki 700 öğrenci, gruplar halinde gezilere başladı.

 

 

Bilecik’e gerçekleştirilen gezinin 1’nci ayağında 184 erkek ve kız öğrenci, Bozüyük ilçesinde İkinci İnönü savaşının yapıldığı Metristepe Anıtı’nı gezdi. Daha sonra Bozüyük Şehir Müzesini rehber eşliğinde gezen öğrenciler, buradan Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret etti.

 

 

Burada, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesinde alp kıyafetli askerlerin ”saygı nöbeti”, değişimini izleyen öğrenciler, Söğüt Müzesini, Hamidiye İdadisi ve Kuyulu Mescit ile Dursun Fakıh Türbesini gezdi.

Ardahan Vali Yardımcısı Salih Kalkan, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesindeki yaklaşık 50 bin öğrenciyi Batı Bölgelerini ziyaret ettirmek için İçişleri Bakanlığının yapmış olduğu ”Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Ardahan’dan 184 öğrenciyle Bilecik’e geldiklerini söyledi.

 

 

Bu ziyaretlerin en önemli kısmının öğrencilerin ziyaret ettikleri illerde ailelerin yanında kalacaklarını vurgulayan Vali Yardımcısı Kalkan, ”Böylece doğudan batıya, batıdan doğuya bir kardeşlik köprüsü oluşturulacak. Çocuklarımız ilk defa şehir dışına çıkıyorlar. İlk defa uçağa ve büyük otobüse biniyorlar, kendi yaşam alanlarının dışındaki bir coğrafyayı görüyorlar. Çocuklarımızın yaşları 15-16 yaşlarındalar, kendi okullarından başka bir okulda görmemiş büyük çoğunluğu. Kendi köyünden başka bir köyde görmemiş çocuklarımız. Buralar çocuklarımıza çok ilginç ve farklı geliyor. Ama bununla birlikte kardeşlik köprülerinin kurulmasıyla beraber bunlar artık onlara yabancı olmayacak.”

 

Gezinin ardından Bilecik’e gelen öğrenciler, Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ve belirlenen öğrencilerin velileri tarafından karşılandı.

Vali Yardımcısı Taşdöğen, çocukları Bilecik’te misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, ”Bilecik hayatınızda unutmayacağınız bir olacaktır. Burada kurduğunuz dostluklar ileride de devam edeceğine inanıyorum. Ülkenin sizin gibi gençlere ihtiyacı var. Sizler bizim umutlarımızsınız. Geleceği umutla bakan dayanaklarımızsınız.” diye konuştu.

 

 

Öğrenciler, evlerinde misafir edilmek üzere ailelere teslim edildi. Geziye, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu ve proje koordinatörü Sevcan Akıncı da eşlik etti.

BİZ ANADOLUYUZ PROJESİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. söğütteki saygı nöbeti tıtatn askerler biraz nöbete saygı gösterse güzel olmazmıı tıpkı anıtkabir gbii

    Cevapla
Bizi Takip Edin