Boncuk Fasulyesi Müzayede Sonunda 1 kilosu 90 Bin liraya satıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde tescilli Boncuk Fasulyesi müzayede ve etkinliği düzenlendi.

Türkiye’de sadece Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yetişen tescilli Boncuk Fasulyesi sözleşmeli tarıma geçen üreticiler için Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda ilk ürün için müzayede ve ardından etkinlik düzenlendi.

 

Etkinliğe, Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Çiftçilerle sözleşme imzalayan Ogliv şirketinin yönetim kurulu başkanı Ferhan Geylan, ödüllü devlet sanatçıları, İstanbul Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademi öğrencileri, fotoğraf sanatçıları, televizyon ve dergi temsilcileri ile üreticiler katıldı.

Kültür Merkezinde ki törende, konuşan Vali Yardımcısı Taşdöğen, Bilecik ve ilçelerinin tarım çeşitliliği bakımından çok zengin, yetişen ürünlerin kaliteli olduğunu belirtti.

 

Belediye Başkanı Yalçın, Pazaryeri ilçesinde yetişen tescilli Boncuk Fasulyesi rakım ve havasının özelliği bakımından Türkiye’nin en lezzetli fasulyesi olmasından dolayı gururlu olduğunu alternatif diğer ürünlerle birlikte tarımda ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

 

Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş, “İlimizde başlatılmış olan sözleşmeli tarım modelinin ilk meyvelerini Pazaryeri ilçesinde almaya başladık. Yapılan bu örnek uygulama Bilecik’in tümüne yayılacak. Bu gün ilimizde ilk defa müzayede ile satılan “Pazarcık Boncuğu” hak ettiği yeri bulmuştur. 2015 yılında tescili yapılan fasulye başta İstanbul, Bursa, Eskişehir gibi bir çok ilde aranan bir ürün haline gelmiştir. Yeni sezonun üreticimize bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Taşdöğen’in kilosuna 10 lira vererek başlattığı müzayede sonunda 1 kilo fasulye 90 bin liraya satıldı. Ferhan Geylan, 4 kilo fasulye yi 360 bin lira ödeyerek satın aldı. Bu paranın 180 bin lira sı Pazaryeri’nde kalırken 90 bin lira Gölpazarı Kurşunlu Kadın Girişimciler Derneği tarafından yapılacak olan seraya 90 bin lirası ise İstanbul’a bağışlandı.

 

Devlet Sanatçısı Heykeltıraş Malik Bulut, mermerden yaptığı fasulye maketini Geylan’a takdim etti.
Daha sonra tüm katılımcılar Önce Kınık Köyü’nü ziyaret ettiler. Burada Ogliv Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Geylan, eski değirmenin yıkılarak köye Ogliv Kalkınma PLatformu sosyal sorumluluk proje kapsamında sadece topraktan Kınık Çömlekçilik Kültürü Araştırma Merkezi yaptıracak. Yapılacak bu binanın bir eşi Türkiye de sadece Urfa da bulunuyor. Heyet Kınık’ın ardından Dereköy Köyü’nde tarlada dalından fasulye ve çilek topladılar. Burada pişirilen boncuk fasulye nostaljik yer sofralarında tüm misafirlere ikram edildi.

Boncuk Fasulyesi Müzayede Sonunda 1 kilosu 90 Bin liraya satıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin