BOZÜYÜK ŞEHİR MÜZESİ VE ARŞİVİ HİZMETE GİRDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurulum çalışmaları tamamlanan Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımlarıyla hizmete girdi.

Bozüyük’ün ilk müzesi olma özelliğini taşıyan Şehir Müzesi ve Arşivi yoğun ilgi gören, görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi.

 

Törende konuşan Bakan Avcı, konuşmasında müzelerin önemine değinerek genç nesillerin bu müzeleri gezerken kendi tarihleri hakkında daha doğru daha derinlikli bilgi edineceklerini söyledi.

 

Bakan Avcı konuşmasında, “Şehir müzelerini çok önemsiyoruz. Çünkü daha önce Milli Eğitim Bakanlığı yaptığım dönemde de bazı üniversite ve liselerde şehir kültürü derslerimiz vardı. Çocuklarımız bu dersi seçmeli olarak aldı. Maksadımız her çocuğun içinde yaşadığı ortamı, şehri ve orada tarihi kültürel değerleri birebir tanımasını sağlamaktır. Bu uygulamalarda çok başarılar aldık. Bu derslerin tamamlayıcı öğesi işte bu tür şehir müzeleridir. Bu müzeler olmadan çocuklarımızın bu kültürel mirasları benimsemeleri ve hayatlarının bir parçası haline getirmeleri o kadar kolay olmazdı. Dolayısıyla hem Bilecik’te Yaşayan Şehir Müzesi hem de Bozüyük Şehir Müzesi’nin yapımına katkıda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımız gençlerimiz bu müzeleri gezerken kendi tarihleri hakkında daha doğru daha derinlikli bilgi edinecekler. Bilginin de ötesinde duygu edinecekler. Vatan duygusu edinecekler. Vatan duygusu başlangıçta soyut bir duygudur ama işte böyle tarihi mekânlarla o soyut duygu insanlar içinde karşılıklıdır. Bu da eğitimin çok önemli parçasıdır. Bu müzenin özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı olsun diliyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Bakan Nabi Avcı tarafından şehir müzesinin oluşturulmasında emeği geçenlere, bağışçılara ve Albay İbrahim Çolak’ın torunu ve yakınlarına plaket takdim edildi. Başkan Bakıcı’da Bakan Avcı’ya günün anısına plaket takdim etti.

 

Açılış töreninde son olarak Bakan Avcı ve beraberindekiler Bozüyük Şehir Müzesi’nde incelemelerde bulunarak sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. Burada Çocuklar Duymasın Dizisi’nin sevilen çaycı Hüseyin’i Alpaslan Özmol Bakan Avcı ve beraberindekilere çay servisi yaptı.

DCIM100MEDIADJI_0021.JPG

BOZÜYÜK ŞEHİR MÜZESİ VE ARŞİVİ HİZMETE GİRDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin