BOZÜYÜK’TE ÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ PLATFORMU DÜZENLENDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük’te iş dünyası, üniversite ve kamu temsilcileri Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen bir toplantı ile araya geldi.

 


Grand Çalı Otel’de yapılan 3’lü iş birliği platformuna; Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Ticaret Odası Başkanı Buğra Levent, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Bebka İl Koordinatörü Fatih Aydın, sanayiciler ve iş adamları katıldı. Üniversite, kamu ve iş dünyasının buluşmasında üniversitelerin sanayi ile ilişkisi, inovasyon, ar-ge ve sürdürülebilirlik konuları konuşuldu.

 
Toplantıda ilk olarak konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; “Öncelikle böyle anlamlı bir toplantıda bir araya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Bizler böyle bir toplantıyı düzenlememizdeki tek amacımız çıktığımız yolda kentimizi geliştirmektir. Bilimsel çalışmalar ile kalitesi artırılmış üretim, daha çok satış ve daha çok istihdam demektir. Bu da total olarak ilçemizin ve sanayimizin gelişmesi demektir. Bize düşen çalışmak ve zamandır ve sağlam bir altyapıdır. Kamu, sanayi ve üniversite arasında nasıl birliktelik oluşturabilir. Birbirlerinden beklentileri nelerdir sorularına yanıt bulmak için bu akşam bir araya geldik” dedi. Bu güne kadar bir çok yatırım gerçekleştirdiklerini ve bu yatırımların devam etmesi içinde çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Bakıcı “Bugün ekonomimize vurulmak istenen darbeler ve ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunların üstesinden yapmış olduğumuz işbirliği ve beraberlik ile geleceğiz. Avrupa Birliği hibe projemiz ve bunun gibi bir çok projede ilçemiz için ilçemizin gelişmesi için yol almaya devam edeceğiz” dedi. Son olarak lojistik köy ile ilçedeki yatırım ve büyümenin hızla süreceğini ifade eden Başkan Bakıcı “ Zincirin halkaları gibi birlikte hareket etmek hepimiz için olumlu olacaktır” dedi.

 
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş konuşmasında üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi vererek “Bazı konuları üniversite-sanayi işbirliği ile daha da somutlaştırarak ilerleyebiliriz. Bizde kendi üniversitemizde üniversite-sanayi koordinatörlüğü kurduk. Bu konuda ilgili arkadaşlar çalışmalarını sürdürüyorlar. Haftanın 1-2 saatini bizlere ayırırsanız sizleri öğrencilerimiz ile bir araya getirmek istiyoruz. Biz öğrencilerimiz ile her zaman beraberiz. Öğrencilerimizin bazı şeyleri sizlerden duyması gerekiyor. Lisans bölümü öğrencilerimizin son dönemlerinde fabrikalarda görev almalarını ve orada çalışmalarını istiyoruz. Biz bunları bir program çerçevesinde gerçekleştirmeye hazırız. Bu uygulama öğrencilerin mezun olmalarının ardından buradaki fabrikalarımızda çalışmalarında etkili olacaktır. Bu bağlamda hayatı bizzat yerinde görmeleri ve öğrenmelerini istiyoruz.

 

Sanayicilerimizin görüşlerinden notlarımızı aldık ve bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları da yerine getirmeye hazırız. Bozüyük’te bizim iki birimimiz var. Bozüyük Meslek Yüksekokulu 2 yıllık, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ise 4 yıllık bir birimdir. Buradaki öğrenci sayısı diğer ilçelerdeki yüksekokullarımızdan azdır. Bu konuda sizlerden destek istiyoruz. İmkânlar iyileştirilmedikçe plansız bir büyümenin sağlıklı olmayacağını hepimiz biliyoruz. Bu konuda daha planlı adımlar atmak istiyoruz. Ayrıca öğrenci sayısı ikinci öğretim olmayışı ile ilgili bir durumdur. İkinci öğretim olduğu takdirde öğrenci sayısı da artacaktır. Bu iki ayrı birimimiz aynı binada eğitim vermekteler. Bizler bunun sıkıntılarını çekiyoruz. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Bu büyüme böylece daha sağlıklı ve daha planlı bir şekilde ilerleyecektir. İnşallah destekleriniz ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun bir işletme fakültesine dönüştürülmesi noktasında çalışıyoruz. Bu konuda oluşturduğumuz komisyonlarımız ile çalışmalarımız devam ediyor. Bu potansiyel Bozüyük’te fazlasıyla var ve Bozüyük bunu hak ediyor. Sizlerin de desteği ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nu İşletme Fakültesi’ne dönüştürmek istiyoruz. Bu nitelik ve kalite anlamında da Bozüyük’e fazlasıyla değer katacaktır” dedi.

 
Kaymakam Hasan Yaman ise göreve hafta başında başladığını ve ilçeyi en kısa zamanda tanımak için çalışmalar yaptığını söyledi. Kaymakam Yaman, “Bozüyük Kaymakamlığı olarak sanayicilerimiz ile daha yakından tanışacağız. Sayın Valimizin emir ve himayeleri, Sayın Milletvekilimizin, Rektörümüzün ve Başkanımızın sanayicilerimizin bize intikal eden ve bizim tespit ettiğimiz sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaya çalışacağız” dedi.

 
Ardından söz alan Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ise konuşmasında ilk olarak böyle bir toplantıyı organize ettiği için Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya, toplantıya katılan herkese de duyarlılıkları için teşekkür etti.
“Hükümetimizin sanayiciler için yapmış olduğu yatırımlar son yıllarda giderek büyüyerek artmaktadır” diyen Eldemir “ Üniversite sanayi iş birliği denildiğinde ilk olarak aklımıza gelen ilk şey; her alanda yetişmiş kadro oluşturmak için sanayi ile kesintisiz bir iletişim gerekliliğidir. Bugün üniversitemizde eğitim gören çocuklarımızın yalnızca akademik olarak değil, bu eğitime sanayi içinde üretim içinde de devam etmesidir. Kaynakların verimli kullanılması konusuna geldiğimizde ülke olarak yer altı kaynaklarımız ortadadır. Bu açığı üreterek ve kalitemizi daim kılarak kapatabiliriz. Ülke olarak en büyük kaynağımız olan insanımızı daha kalifiye ve vasıflı hale getirmek için üniversite çözüm noktası halindedir. Ar-ge sanayinin en önemli unsuru iken gerekli olan Ar-ge gücünün adresi de üniversitemizdir” dedi.

 
Son olarak söz alan Bilecik Valisi Süleyman Elban’da “ Bugünkü toplantımızın esas konusu Bilecik için istihdamı sürekli bir hale getirerek büyümesini sağlamaktır. Sanayinin üzerindeki Ar-ge ve inovasyon yükünü azaltmak üniversitemize düşmektedir. Bu toplantı öncelikle bir araya gelme ve eksikliklerimizin dile getirilmesi için bir başlangıç niteliğindedir. Bundan sonraki toplantılarda amaca giderken, yapmamız gereken bu eksiklerimizi tamamlamaktır. Üniversiteye anlam verecek olan sanayi içerisinde sektörel bazda daha aktif yer almasıdır. Bu toplantının çok önemli ve çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Düşünen ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum ve oluşturulacak olan bu işbirliğinin daim olmasını diliyorum” dedi.

 
Konuşmaların ardından soru cevap şekilde devam eden toplantıda sanayiciler konu ile ilgili olarak taleplerini, fikirlerini toplantıya katılanlar ile paylaşırken, bu toplantının bir başlangıç olduğu ve daha ayrıntılı bir şekilde devam edeceği ifade edildi. Programda ayrıca Belediye Başkanı Fatih BAKICI; yapılan klimalı duraklar ile ilgili olarak belediyeye destek veren sanayi kuruluşlarına plaket takdim ederek böylesine hayırlı ve güzel bir işe birlikte imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 
Toplantı sonunda katılımcılar böylesine önemli ve gerekli bir konuda yapılan toplantıyı düzenlediği için Başkan Bakıcı’ya teşekkür ettiler.

 

 

 

 

BOZÜYÜK’TE ÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ PLATFORMU DÜZENLENDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin