BŞEÜ’ne 2 Yeni Bölüm Açılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, sağlık alanında yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekleyerek Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde ‘Dil ve Konuşma Terapisi’ ile ‘Ergoterapi’ bölümlerini kurdu.

Türkiye’de sayılı üniversitede bulunan bu bölümler ile üniversitemiz eksiksiz bir sağlık üniversitesi olma yolunda önemli bir adım daha atmış oldu.

Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir yeni açılan 2 bölümün üniversiteye ve Bilecik’e hayırlı olmasını diledi.

Beydemir, “Ülkemizde sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan her kademedeki nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ergoterapi Bölümü; fiziksel, duysal, kognitif, mental, gelişimsel veya duygusal problemi olan tüm yaş grubundaki kişiler ile toplumdan dışlanmış dezavantajlı kişilerin günlük yaşam aktivitelerine katılımını sağlamak amacıyla sağlık meslek elemanı yetiştiren bir disiplindir.

Ergoterapi, engelli çocukların okula ve sosyal ortamlara katılmalarını sağlamak, yaralanma sonrası kişilerin becerilerini tekrar kazanmalarına yardımcı olmak ve fiziksel-bilişsel değişiklikler yaşayan bireylere destek sağlamak gibi çok geniş bir çalışma alanına sahiptir.

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü; iletişim, dil, konuşma, ses ve yutma süreçlerinin gelişimi, bu süreçlerde karşılaşılan bozukluklarının önlenmesi, tanılanması, değerlendirilmesi ve rehabilitasyonunda rolü olan dil ve konuşma terapistleri yetiştiren bir disiplindir. Bölümden mezun olan terapistler, ilgili uzman doktorun teşhisine ve tedavi için yönlendirmesine bağlı olmadan; disleksi, aleksi, agnozi, apraksi, hipernazalite, hiponazalite, spesifik okuma ve heceleme bozuklukları, hızlı konuşma ve kekemelik gibi rahatsızlıklarda terapi ve rehabilitasyon yapabilirler.

BŞEÜ’ne 2 Yeni Bölüm Açılıyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin