”Bu yaz spora başlamalısın”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türk spor teşkilatının kuruluş yıldönümünün kutlanması ve İl Spor Merkezlerinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Vali Bilal Şentürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Edebali Stadında gerçekleştirilen etkinlikte, spor merkezlerine katılımın yüksek olmasından dolayı heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, Bilecik’in özel ve butik bir şehir olmasından dolayı, geçmişiyle, geleceğine bakışıyla istikbal vaat eden gençlerin olduğunu belirtti.

 

Eğitim öğretim yılı sonunda çocuklara ”aileniz ne iş yapıyorsa o işi beraber yapın, hayata erkenden aşinalık kazanın” mesajı yayınladığını anımsatan Vali Şentürk, şunları kaydetti:

 

”Genç sporcularımızın ailelerini de sportif faaliyetlere katılmaya davet ediyorum. Çocuklarınızla birlikte yaz spor etkinliklerine katılabilirsiniz. Birlikte zaman geçirerek, ruh ve beden sağlığı açısından ortak gelişim kaydedelim. Antrenörlerimiz, çocuklarımıza sporun gerektirdiği her türlü disiplini kazanmalarını sağlamalılar. Spor kuralları içerisinde yapılan aktivitelerle, kendilerinin beden sağlığının üst seviyeye çıkacağı dolu dolu bir yaz tatili geçirmelerini diliyorum. Çocuklarımızın burada kazanacakları spor sevgisi ve kondisyonun eğitim öğretim yılında da devam etmelerini istiyorum.”

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız da İl Spor Merkezlerinin, çocuk ve gençlerin yaz tatili dönemlerinde boş zamanlarını verimli değerlendirmek, spora yönlendirilmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak, toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak ve sağlıklı, zinde nesiller yetiştirmek amacıyla açıldığını bildirdi.

İl Spor Merkezlerinde merkez ve ilçelerde 20 branşta 33 antrenörün görev yapacağını bildiren Yıldız, şöyle konuştu:

 

”Spor ve sportif çalışmalar bireyi fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki yönden geliştirirken enerjilerini kişilerin sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sağlar. Spor; kurallara uymayı, birlik, dayanışma, saygı, sevgi, iş birliği, paylaşma, centilmenlik ve takım ruhu ilkelerini yerleştirerek topluma uyum, kendine güven, cesaret ve arkadaşlık duygularını geliştirir. Ayrıca burada alacakları temel spor eğitimini devam ettirdikleri takdirde ileride çok başarılı bir sporcu olabilirler. Antrenörlerimizle, çocuklarımıza sporu sevdirerek, sorumluluk sahibi, kendine güven duyan, bedenen ve ruhen sağlam, geleceğin örnek gençleri olarak yetiştirmek için elimizden gelen gayret ve çabayı ortaya koyacağız.”

 

Konuşmaların ardından Vali Şentürk, Vali Yardımcısı Rahmi Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ve daire müdürleri ile çeşitli spor kurslarına katılan sporcuların, gösterilerini izleyerek, bazı sporlara eşlik etti.

”Bu yaz spora başlamalısın”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 29 Haziran 2019, 15:53

    gençlerin spor yapacak sahası yokkii spor yapsınn ??? ne tezat degilmiii!!!!!!!!!1 spor il müdürülüğüü görevi nee ??

    Cevapla
  2. 1 Temmuz 2019, 13:39

    Organizasyon berbat.
    çocukları kaydettirmek için geçen hafta il binasına gittim. girişte sağ tarafta bir bayan bir erkeğin bulunduğu odada erkek arkadaşa bir şeyler sordum.
    kurslar ne zaman başlayacak?
    hangi kurs nerede olacak ?
    şu sporun eğitimleri hangi günlerde yapılacak? bu ve bunun gibi sorulara hiç cevap vermedi. (belki o da bilmiyor)
    elime hoca isimlerinin ve telefon numaralarının yazılı olduğu bir kağıt tutuşturup hocaları arayın konuşun dedi. (şu hocayı saat 11 den sonra arayım demeyi ihmal etmedi. demek hocaların yatış kalkış saatlerini iyi biliyor).
    hiçbir düzen yok.
    bilgi alacağın seviyeli konuşması saygılı kimse yok.
    gerçekten spora değer veren yok. değer veriyormuş gibi yapılıyor ve her şey yöneticilere gösteriş yapmanın aracı haline getirilşyor.
    yazık çok yazık

    Cevapla
Bizi Takip Edin