Bursa’da emlak yatırımı yapacaklar için önemli bilgiler…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da gayrimenkul yatırımı yapmak için bölge raporu emlak endeksi verileri

Bölge raporu emlak endeksi, gayrimenkul yatırımı yapacak kişiler için oldukça önemli bir analiz belgesidir. Bir bölgede satılık ya da kiralık ev arayanlar için o bölgenin emlak endeksi büyük önem taşır. Bölge raporu emlak endeksi de, ilgili bölgenin (il, ilçe, mahalle) yıllık olarak satış ve kira bedellerinin değişimini kişilere sunar. Bunun yanı sıra, yüz metrekare kıstas alınarak satış ve kira değerleri hakkındaki detaylar da raporda yer alır. Konutların amortisman süresi ve bulunduğu bölgenin demografik bilgileri de bölge raporu emlak endeksiyle beraber sunulur. İşte, Bursa’da satılık ve kiralık ev arayanların bilmesi gereken detaylar…

 

Bursa’da emlak yatırımı yapmak isteyenler için önemli bilgiler…

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre, Bursa 2 milyon 994 bin 521 nüfus yoğunluğuna sahiptir. Bursa’nın; Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl, Gemlik, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Gürsu, Karacabey, Orhangazi, Kestel, Yenişehir, İznik, Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık olmak üzere toplam 17 ilçesi bulunur. İpek Yolu güzergahında yer alan Bursa, çınar ağaçları, kaplıcaları, ipeği ve nostaljik yapısıyla meşhurdur. Doğal ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken şehir, pek çok emlak yatırımcısının da ilgi odağı olmayı başarmıştır. Peki, Bursa’da gayrimenkul yatırım yapmak isteyenlerin bilmesi gerekenler nelerdir? Bursa’nın en kalabalık ilçesine ait bölge raporu emlak endeksi nasıldır? Bursa’nın konutta kazandıran ilçesinin bölge raporu verileri nedir? İşte, Bursa bölge raporu emlak endeksi analizi hakkında her şey!

Bursa’nın bölge raporu emlak endeksi verileri

Zingat.com Bursa Bölge Raporu Emlak Endeksi Aralık Ayı verilerine göre, Bursa satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.03 artış gösterdi. Bursa şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 139 TL olurken, geri dönüş süresi 18 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bölgedeki ortalama yüz metrekare büyüklüğe sahip satılık konutların minimum fiyatları 160 bin 388 TL iken, maksimum satılık ev fiyatlarının 267 bin 313 TL olduğu görülür. Buna göre, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Bursa şehrinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 213 bin 850 TL’dir. Bursa’daki konut satış fiyatlarındaki değişim incelendiğinde; satılık konut fiyatlarının üç yılda yüzde 47.4, beş yılda ise yüzde 84.5 oranında artış gösterdiği tespit edilmiştir.

Bursa’da kiralık daire arayanlar için güncel bilgiler şu şekildedir; bölgedeki yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık daire fiyatları 762 TL’den başlıyor. Yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık dairelerin maksimum fiyatı 1.270 TL iken, ortalama kiralık ev fiyatlarının 1.016 TL olduğu görülür. Bursa’daki konut kira fiyatlarındaki değişim incelendiğinde; kiralık konut fiyatlarının üç yılda yüzde 32.9, beş yılda ise yüzde 84.3 oranında arttığı görülür.

 

 Bursa’nın en kalabalık ilçesine ait bölge raporu emlak endeksi nasıldır?

Osmangazi, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre 832 bin 516 nüfus yoğunluğuyla, Bursa’nın en kalabalık ilçesi oldu. Zingat.com Bursa Bölge Raporu Emlak Endeksi Aralık ayı verilerine göre, Osmangazi satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.89 artış gösterdi. Osmangazi ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 79 TL olurken, geri dönüş süresi 18 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bölgedeki ortalama yüz metrekare büyüklüğe sahip satılık evler minimum 155 bin 927 TL iken maksimum satılık ev fiyatlarının 259 bin 878 TL olduğu görülmektedir. Buna göre, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Osmangazi ilçesinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 207 bin 902 TL oldu. Osmangazi’deki konut satış fiyatlarındaki değişim incelendiğinde; satılık konut fiyatlarının üç yılda yüzde 42.9, beş yılda ise yüzde 84.8 oranında artış gösterdiği tespit edilmiştir. Osmangazi’de yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık dairelerin fiyatları da 743 TL’den başlıyor. Bölgedeki ortalama kiralık ev fiyatları 990 TL iken, maksimum kiralık daire fiyatlarının 1.238 TL olduğu görülmektedir.

 

Bursa’nın konutta kazandıran ilçesinin bölge raporu analizi

Zingat.com Bursa Bölge Raporu Emlak Endeksi Aralık ayı verilerine göre, İnegöl Bursa’nın konutta kazandıran ilçesi oldu. İnegöl satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 2.39 artış gösterdi. İnegöl ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.881 TL olurken, geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bölgedeki yüz metrekare büyüklüğe sahip satılık ev fiyatları 141 bin 78 TL’den başlıyor. İnegöl’de yüz metrekare büyüklüğe sahip satılık evlerin maksimum fiyatları 235 bin 130 TL iken ortalama fiyatların 188 bin 104 TL olduğu görülür.

Osmangazi’de kiralık ev arayanlar için güncel bilgiler şu şekildedir; Yaklaşık yüz metrekare büyüklüğe sahip kiralık evlerin ortalama fiyatları 836 TL’dir. Bölgedeki kiralık evlerin minimum fiyatları 627 TL iken, maksimum fiyatların 1.045 TL olduğu görülür.

Bursa’da emlak yatırımı yapacaklar için önemli bilgiler…
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin