BÜTÇE GÖRÜŞMESİ ORTAMI GERDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İl kongresinde bütçe tartışması ortamın gerilmesine neden oldu

Bugün yapılan CHP İl kongresinde, Sayman olarak görev yapan Erdoğan Tan’ın hesap raporlarını okumasının ardından okunan hesap raporlarına ilçe başkanlarından tepki geldi.

Erdoğan Tan’ın sunduğu hesap raporlarında genel olarak kendilerine vaat edilen paraların adaletli bir biçimde dağıtılmadığı söyleyen ilçe başkanları şu şekilde konuştu:

Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan:

“Genel merkezden gelen bu paraların ilçe ve beldelerimize hakkaniyetle dağıtıldığına inanmıyorum. Özellikle 2014 genel seçimlerinde merkez ilçe başkanlığına bir kuruş dahi aktarılmamıştır. Biz merkez ilçe başkanlığı olarak adaylardan belli bir miktar bağış toplamıştık. Araç alımı için bizden borç aldılar. İlçenin ile borcu olmaz. Hedef Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmasıydı, milletvekili çıkartmasıydı, belediye başkanı çıkartmasıydı. Diğer ilçe başkanlarım ile görüştüm onlar da bu konuda dertliler. Oradan buradan borç alıyorlar.  Biz kongre yapıyoruz, masraf yapıyoruz. Hiç düşünmüyor musunuz biz kongrelerde ne harcadık? hiç bize sordunuz mu? Ben vicdani olarak sizin kongrenizde vicdani olarak hesap raporlarını aklamayacağım..

Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel:

“Biz de geçmiş dönemlerde ilçe kongrelerimizi yaptık. Bugün buraya gelen ilçe başkanlarına kimse nasıl geleceksiniz, aracınız var mı diye sormadı.  Genel merkezden seçim için gelen paraları il yönetiminin kendi geçmişindeki borçlarını kapatmak için kullandığını burada hepimiz bunu biliyoruz. Bunların da açıklanmasını istiyoruz. Üstü kapalı yapılan ödemelerinde açıklanmasını istiyorum.

Söğüt ilçe başkanı İsmet Tunca

“Arkadaşlar sayfalarca seçim raporu hazırlanmışlarfakat bu rapora seçim harcalamarını çok fazla katmamışlar. İl yönetiminin bazı üyelerini ben ilk defa delege kartının büyük olduğu için tandım. 2014 yerel seçimlerinde bu il yönetimi Söğüt’te aday arayışına girdiğinde bana bir teklifle geldiler. Ben maddi olarak buna hazır olmadığımı defalarca söyledim ve bana hiçbir masraf yaptırmayacaklarını söyleyerek beni adaylığa ikna ettiler. Başta bana szö vereilen rakam 20 bin TL’ydi. Bana 5 bin TL gönderdiler. Daha sonra da bin 500 TL aldım fakat onu da adaylıktan çekileceğimi söyleyerek aldım. Bu çalışmaları kağıda dökmek çok güzel ama yapılanları da görmek lazım.”

İlçe başkanlarının ardında söz alan Tan ise raporu bir kez daha ayrıntılı bir şekilde okuyarak hiç kimsenin boğazından haram lokma geçmediğini vurguladı. Daha sonra söz alan Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise bu tür konuların aile içi meseleler olduğunu, gerekli yerlerde ve gerekli kişilerle bu konuların konuşulmasının daha uygun olacağını ifade etti. Yaşar Tüzün konuşmasını birlik ve beraberlik mesajları vererek bitirdi.

 

BÜTÇE GÖRÜŞMESİ ORTAMI GERDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin