Büyük Zafer’in 101. yılı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında Vali Şefik Aygöl ile Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı’nın Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından Jandarma Teğmen Ahmet Altun tarafından günün anlam ve önemine binaen konuşma gerçekleştirildi.

“TÜRK İNKILABINI BAŞLATAN BİR KIVILCIM OLMUŞTUR”

Jandarma Teğmen Ahmet Altun konuşmasında şunları ifade etti:

“Bugün burada Türk Milletini yok etmeye ve Türk vatanını istilaya kalkışan düşmana karşı kazandığımız şanlı zaferimizin 101’inci yıl dönümünü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Türk Milletinin yıkın tarihi anılmaya ve kutlanmaya değer büyük olaylarla doludur. Bu olayların en önemlisi ise hiç şüphesiz yüce Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirmiş olduğu Batılıların, ‘Türk Mucizesi’ adını koyduğu çok yönlü, çok boyutlu süreç olan Kurtuluş Savaşı’dır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milletinin tarihinin en karanlık ve ümitsiz günlerini yaşadığı sırada Milletinin boynuna geçirilmek istenen esaret zincirini kırmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmış ve 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da gerçekleştirdiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde düşmanın bel kemiğini kırarak milletin aydınlığa ve uygarlığa giden yolun kapılarını açmıştır. Her safhasında bir destan yazılan Türk Kurtuluş Savaşı’nın her günü milli gün olarak kutlanmaya değer önem taşımaktadır. Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri, 1’inci ve 2’nci İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi böylesine önem taşıyan ve ihtişamı pek çok yüksek olayın yalnızca birkaçıdır.

Türk tarihinin en önemli dönem noktası olan bu zafer asil Türk Milleti’nin ve kahraman ordusunun Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının etrafında kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde sürdürdüğü özgürlük mücadelesidir. Bu zaferle eşsiz başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türk Milleti’nin değil dünyada ezilmiş ve esaret altındaki bütün mazlum milletlerin de hürriyet meşalesi olmuştur. Bu büyük zafer aynı zamanda Türk Milleti’nin çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştirerek Türk İnkılabını başlatan bir kıvılcım olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanlarını ve canlarını feda ederek bizlere bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın, tüm şehitlerimizin aziz ruhlarımızın önünde saygı ile eğiliyor, kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum.”

Ardından öğrenciler tarafından şiirler okunurken resmigeçit törenine geçildi. Resmigeçit töreni sonrası etkinlik şehitlik ziyareti ile devam etti.

Büyük Zafer’in 101. yılı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir