Çatı Ustasının Hayvan Sevgisi Şaşırtıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çatı ustası Mehmet Ali Oğuz çocukluğunda bu yana hayvan sevgisiyle büyüyen , 70 ırktan yüzlerce kanatlı hayvana bakıyor.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde ev sahibine ait bir depoyu kiralayan, burada köpekleri ve kanatlı hayvanlarıyla gece yarılarına kadar vakit geçiren Oğuz’un, hayvanlarla olan iletişimi dikkat çekiyor.

 

Yetiştirdiği ve çocukları gibi baktığı kanatlılara her gün muntazam şekilde yemlerini veren, aşılarını kendi yapan, ilaçlarını takip eden Oğuz, hayvan sevgisinin tarif edilmez boyutta olduğunu söyledi.

 

Çatı ustası 66 yaşındaki Ali Oğuz, Haber228 muhabirine yaptığı açıklamada, geçimini inşaat işlerinden kazandığını söyledi. Ne iş yaparsa yapsın her tür hayvana olan sevgisinin çok farklı olduğunu aktaran Oğuz, bu sevginin ancak ölünce biteceğini belirtti.

 

Çatı işleriyle uğraşırken 10 yıl önce bir karar verdiğini anlatan Oğuz, “Çocukluğumdan bu yana hayvanlara hep sevgi duydum. 10 yıl önce özellikle kanatlı hayvanların barınabileceği bir mekan bulmak için yola çıktım. İlçe merkezinde ev sahibimin bir deposunu kiraladım. Şimdi yıllardır burada gece gündüz hayvanlarımla birlikteyim.”dedi.

Kızının tavsiyesi ile çok sayıda farklı ırktan kanatlı hayvan aldığını anlatan Ali Oğuz, “Ben yerimde durmam. Eskişehir, Kars, Ardahan, Yalova, Konya’ya gider gezerim. Buralardan ve internetten gördüğüm kanatlı hayvanları parasına bakmadan satın alırım. Şu anda depomda 70 ırk var. Etrafı her gün temizlerim, yemlerine, sularına, ilaçlarına dikkat ederim. İğnelerini, aşılarını kendim yaparım. Masrafı var ama zevki daha fazla. Gece 12’ye kadar başlarındayım.” ifadelerini kullandı.

 

Depoda kendisi yokken köpeklerinin kanatlı hayvanları koruduğun anlatan Oğuz, “Tavus kuşu, sülün, keklik, güvercin gibi yüzlerce hayvanım var. Köpeklerim onların başında bekliyor, kesinlikle zarar vermezler. Dışarıdan insan veya hayvan giremez ben yokken. Hemen onlara zarar verim köpeklerim. Bir konu olursa da buraya yakın oturuyorum gelip evime haber verir. Kanatlı hayvanlarla köpeklerim üst üste yaşıyor. Köpekler kesinlikle tavuk, civciv, yumurta yemez. Ben böyle yaşamaktan mutluyum. Ben ölünce de çocuklarım onlara bakar.” dedi.

Çatı Ustasının Hayvan Sevgisi Şaşırtıyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir