ÇAYIR TIRTILIYLA MÜCADELE DUYURUSU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü il genelinde çayır tırtılı popülasyonun arttığı ve Ayçiçek ekili alanlarda zararlar oluşturduğu tespit ettiğini duyurdu. Duyuruda bu tırtılların Ayçiçek ekili alanlara yüksek zararından dolayı ilaçlı mücadele yapılması gerektiği vurgulandı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün ‘Mücadele Duyurusu’ adında vurguladığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İlimizin genelinde ayçiçeği ekili alanlarda 16 Temmuz tarihinden itibaren çayır tırtılı popülasyonun arttığı ve Ayçiçek ekili alanlarda zararlar oluşturduğu tespit edilmiş olup, Zararlı ile ilaçlı mücadele yapılabilmektedir. İlaçlı Mücadele konusunda İl-İlçe Müdürlüklerimizce köylerimizde gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Ayçiçeği ekili bölgelerimizde teknik personellerimizce kontrollerimiz devam etmekte olup, üreticilerimizin de kendi ayçiçek tarlalarında kontrollerini yaparak, zararlı ile karşılaşmaları durumunda vakit kaybetmeden ilaçlı mücadele yapmaları gerekmektedir.

Ayrıca zararlının polifak zararlı olması sebebiyle üreticilerimizin ayçiçek tarlalarına sınır konumlarda bulunan mısır, yonca, şeker pancarı gibi ürünlerini de kontrol etmeleri gerekmektedir. Zararlının 1 gün içerisinde etki gösterdiği alan büyüklüğünün yüksek olması sebebiyle ilaçlamaların ivedi şekilde yapılması önemle duyurulur.

Kullanılan ilacın etken maddesi Deltametrin.

DİKKAT

İLAÇLI MÜCADELE YAPACAK OLAN ÜRETİCİLERİMİZİN AYÇİÇEĞİNİN ÇİÇEK DÖNEMİNDE BULUNMASI NEDENİ İLE, İLAÇLAMA YAPILACAK BÖLGEDEKİ ARICILARIMIZI BİLGİLENDİRMESİ VE İLAÇLAMALARINI ARILARIN AKTİF OLMADIĞI SAATLERDE YAPMASI GEREKMEKTEDİR.”

   

ÇAYIR TIRTILIYLA MÜCADELE DUYURUSU
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. tarım il müdürlüğünü sahaya davet ediyorum bu gün 19.07.2022 benim gördüğüm köylerde günün her saatinde insanlar ilaçlama yapıyorlar tarlasında tırtıl olanda olmayanda yapıyor bu arıların hali ne olacak ya ziraat mühendisleri bitki korumacılar tekrar bilgilendirsinler köylerde bilgi kirliliği almış başını gidiyor sorduğumda bize acilen ilaçlayın söylendi diyorlar bu gidişle arı popilasyonu çok zarar görecek tabiki ayçiçeği üreticileride haklı malını koruyacak en azından köyündeki yöresindeki arıcılarımıza bir gün önceden haber verirlerse veya akşam saatlerinde mücadele yaparlarsa her iki tarafda zarar görmemiş olur tüm duyarlı çiftcilerimize bol kazançlar dilerim

    Cevapla
Bizi Takip Edin