ÇEHOV’DAN SEÇMELER OYUNU BİLECİK’TE SAHNE ALDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çehov’dan Seçmeler oyunu Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahne aldı.

Dünya Tiyatro Günü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürüttüğü proje kapsamında 25-26 Mart tarihlerinde 81 ilde eş zamanlı tiyatro gösterileri izleyicilerle buluştu. Bilecik Valiliği himayelerinde Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikte dünyaca ünlü oyun yazarı ve öykücü Anton Çehov’un kaleme aldığı seçme oyunlar tiyatro severlere sunuldu.

Etkinliğin ilk günü sahne alan oyunları izleyen Vali Dr. Kemal Kızılkaya, tiyatro oyuncularının Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayarak hediye takdim etti.

Tiyatronun dünya tarihinin en eski sanat dallarından biri olduğunu vurgulayan Vali Kızılkaya yaptığı açıklamada; “Tiyatro tarih boyunca pek çok sanatı etkilemiş ve farklı alanların açılmasına ilham olmuştur. Binlerce yıldır insanlar tarafından farklı türlerde tiyatrolar sahne alarak büyük bir kültürün oluşmasına ve toplumun eğitilmesine olanak sağlamıştır. Tiyatro sanatçılarımız da sergiledikleri özveriyle önemli bir emek ortaya koymaktadırlar. Tüm tiyatro emekçilerinin ve tiyatro severlerin Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

             

ÇEHOV’DAN SEÇMELER OYUNU BİLECİK’TE SAHNE ALDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin