CEMAATTEN AYRILAN KIZLAR FETÖ’NÜN KİRLİ YÜZÜNÜ HABER228’E ANLATTILAR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

17/25 Aralık sürecinden sonra daha önce cemaatte kalan ancak daha sonra kendilerine yapılan baskıdan dolayı cemaat evlerinden kendi istekleri ile ayrılan kızlar, o dönem yaşadıklarını 2014 yılında Haber228 ekibine anlatmış, o dönemde dahi durumun ne kadar korkutucu ve içler acısı olduğunu, Haber228 gündeme getirmişti.

 

2014 yılı Mart ayında yapılan “Cemaatten ayrılan kızlar” başlıklığı ile yayınladığımız haberimiz gündeme oturmuş, daha önce cemaatte kalan ancak daha sonra kendilerine yapılan baskıdan dolayı cemaat evlerinden kendi istekleri ile ayrılan kızların, darbe girişiminden sonra fetö seviciliği ile ilgili sık sık gündeme getirdiğimiz haber11 isimli haber sitesinde ortaya atılan iddialar nedeniyle zor durumda kaldıklarını, kendilerine nasıl baskılar uygulandığını, cemaat ablalarının aktif olarak cemaat içinde nasıl siyaset yaptıklarını anlatmışlardı.

 

O dönemde, yaklaşık 20 kız öğrencinin katıldığı açıklamada sadece 3 kız öğrenci açıklama yaparken, diğer kız öğrenciler, dolaylı yoldan kendilerine de atılan iftiradan dolayı daha sonra akademik kariyerlerinin etkilenebileceği nedeni ile konuşma yapmaktan çekinirken, aslında kızların bu korkusu durumun ne kadar ciddi olduğunu ve bilinçsizce ortaya atılan bu iddiaların masum insanlar üzerinde nasıl bir etki yarattığını gözler önüne seriyordu.

 

Ancak açıklama yapmaktan ve yüzünün de gizlenmesinden korkmayan N.E, B. Ö. ve T. yaptıkları açıklamalarda Cemaatten ayrılmaları konusunda kendilerine yardımcı olduğu için ilgili haber sitesinde asılsız haberlere konu olan Ş.K. isimli bayanın hiçbir suçu olmadığını, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kapımız Size Açık” sözünden etkilenerek partiye geldiklerini ve Ş. K.’nın da kendilerini sadece Ensar vakfına yönlendirdiğini olayların anlatıldığı gibi olmadığını belirterek, haberi ve haberi yapanları kınamışlardı.

 

Cemaat içinde dönen kirli oyunları anlatan ve o dönemde Cemaat yurdundan ayrılma kararı veren N.E. durumu şöyle özetledi:

 

Ben üniversite öğrencisiyim, Cuma gününe kadar cemaatin yurdu olan Burç Pansiyonda kalmaktaydım, ancak başbakanımızın mitinginde Size kapılarımız açık sonuna kadar, istediğiniz zaman gelebilirsiniz sözünü kendime hedef alarak, partiye geldim ve Ş.K. ablayla görüştüm ve beni Ensar vakfının evlerine götürdü. Orayı gösterdi ve ben de kalmak istediğimi söyledim.

 

 

 

CEMAAT YURDUNDA HER TÜRLÜ BASKI ALTINDAYDIK

Çünkü cemaat yurdunda her türlü baskı altındaydık siyasi anlamda, Ablalar, Bediüzzaman’ın, siyasetin şerrinden Allah’a sığınırız sözünü kendilerine hedef almalarına rağmen, siyaset yapmaya devam ediyorlardı. Ben de orada siyasi görüşüme saygısızlık yapıldığını öne sürerek ailemle görüştüm, ailem de orada kalmamı doğru olmadığını, çıkmam gerektiğini söyledi ve ben de çıktım.

 

BAŞBAKANA EDİLEN BEDDUA VİDEOSUNU İZLETTİLER

Haber11 isimli internet sitesinde yayınlanan haberi gördüğünü beyan eden ve Ş.K. ile iftira atıldığını öne sürerek haberden dolayı büyük üzüntü içinde olduğunu söyleyen N.E., “çünkü bunlar kesinlikle doğru değildi. Bu haberi de haberi yapanları da kınıyorum şiddetle. Başbakana edilen beddua vardı, onun videosunu izlettirdiler ve ondan sonra açıklama yaptılar, onun bir beddua olmadığını öne sürdüler ve ben partiye geliyordum, bu konu hakkında da partiye gelmemem konusunda beni uyardılar ve 4 gün benimle her gün aynı saatte, partiye gelmemem hakkında görüştüler ve bana; “Parti mi Cemaat mi?” diye bir öneri sundular. Ben de bunu yediremediğim için ve cemaati de seçmediğim için oradan ayrıldım.” dedi.

 

BAZEN ÇOK FAZLA İLERİ GİTTİKLERİ OLUYORDU

O dönemde üniversite öğrencisi olan B.Ö. ise cemaatten kendi isteği ile çıktığını belirterek, “cemaatten çıktım ‘kendim istedim’ çünkü. Bazı şekler bazı fikirler uyuşmaya biliyor, onlar farklı düşünebiliyor siz farklı düşünebiliyorsunuz. Onlar bir şey söylediğinde siz bazı değişik duygular hissedebiliyorsunuz. Bazen çok fazla ileri gittikleri oluyor, onlara ses çıkarmıyorsunuz sırf büyüğünüz diye ama bazen tak ettiği anlar oluyor bende arkadaşım N.E. gibi Ş.K. abla ile konuştum oda beni Ensar vakfına yönlendirdi. Ben şuan iyiyim mutluyum çıktığıma hiç bir zaman pişman olmadım çünkü hiçbir şekilde baskı ile çıkmadım” ifadelerini kullanmıştı.

 

Cemaat evinde kalan ve sosyal medya hesabından attığı tweet’den dolayı hakaret edilen ve sonra tartaklanarak, darb edilen öğrenci ile ilgili haberimizi ilerleyen günlerde haber sitemizden takip edebilirsiniz..

 


İLGİLİ HABERLER:

CEMAATTEN AYRILAN KIZLAR FETÖ’NÜN KİRLİ YÜZÜNÜ HABER228’E ANLATTILAR!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin