CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu’nun 29 Ekim Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Pamukçu mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün Cumhuriyetin ilan edilişinin 97. yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz. Aziz şehitlerin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını da yüreğimizde hissediyor, bu kahramanlıkların neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti`nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacağını biliyoruz.

Günümüzde bakıldığında; imkansız gibi görünen çetin zorlu bir mücadelenin ardından kan ile gözyaşı ile kazanılmış ve tüm Ulus’a armağan edilen en büyük hediyelerden birisi olan Cumhuriyet ulusal birliğimizin hak hukuk adalet ve toplumsal barışın ve demokrasinin en önemli güvencesidir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.

Cumhuriyet kadındır gençtir geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır Cumhuriyet özgürlüktür, eşitliktir insanca yaşamaktır. Cumhuriyet ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesidir. Atatürk ün en büyük devriminin adıdır Cumhuriyet. Tebaa yerine yurttaşlığı kişi iktidarı yerine ulus iradesini, teokratik yönetim yerine ulus devletçiğin adıdır.

Ulusal egemenliğinin temsil edildiği yer olan TBMM bizim için demokrasi mabedidir. Cumhuriyet, Demokrasi’yi ve ulusal egemenliği içinde barındırdığı sürece fazilettir. Çocuklarımızın geleceği için bu kavramlara sahip çıkmalıyız.

Hedefi daima ileri olan, çağdaş bir devletin temelini atan ana unsur, hiçbir tartışmaya mahal bırakmaksızın Cumhuriyetin ta kendisidir. 29 Ekim 1923 hepimizin Doğum Günüdür. Dolayısıyla, Türk Devleti’nin halkı ile bütünleşerek emperyalizme karşı savaşarak Cumhuriyeti kurması değerini daha da artırmaktadır.

İşte bu yüzden Cumhuriyete sonsuza dek sahip çıkacağız. Yarınlarımız çocuklarımız kadınlarımız için CUMHURİYET Özgürce yurttaş birey olabilmek için haykırıyoruz YAŞASIN CUMHURİYET’’

Berna Pamukçu

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu’nun 29 Ekim Mesajı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin