CHP MİLLETVEKİLİ TÜZÜN’ÜN CUMHURRİYET BAYRAMI MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 94 yıl önce, 29 Ekim 1923’te, “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, gelecek kuşaklara devredeceğimiz vazgeçilmez bir mirastır.

 

Cumhuriyetimize sahip olmak yeterli değildir. Önemli olan onu korumak, ona layık olmak ve laik, demokratik Cumhuriyet ilkelerine sımsıkı sahip çıkmaktır.

 

Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerini tartışmaya açmak, yıpratmaya çalışmak, ülkemizi ortaçağ karanlığına sürüklemekle eş anlamlıdır.

 

Demokrasinin olanaklarını Cumhuriyeti tahrip etmek, Cumhuriyetin temellerini zayıflatmak, Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmak için kullanmak isteyenler emellerine asla ulaşamayacaklardır.

 

Ulusal birliğimize ve bütünlüğümüze yönelik, içten ve dıştan gelen saldırılara karşı Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm değerleriyle sonsuza dek yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

 

Bu sorumluluğun bilinciyle güzel yarınlar için, çatışma yerine saygıyı, kavga yerine adaleti, savaş yerine barışı, karanlık yerine aydınlığı savunmak hepimizin vazgeçilmez ve ertelenemez görevidir.

 

Ulu Önder Atatürk’ün “Kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını” söylediği Cumhuriyetimiz, bugün yaşadığımız tarihimizin en derin krizlerin sebebi değil çaresidir.

 

Mücadelemiz, Mustafa Kemal aydınlığının gösterdiği hedefler doğrultusunda Cumhuriyetin ilelebet payidar olması için karanlığı yok edene kadar devam edecektir.

 

Laik, demokratik, çağdaş Türkiye’nin güvencesi Cumhuriyet’in sağladığı özgürlük ortamını koruma ve onun evrensel değerlerine daha sıkı sarılma gerekliliğinin bilinciyle, Cumhuriyetimizin 94. yaşına ulaşmasının heyecan ve gururunu tüm ülkemiz ve hemşerilerim ile paylaşırken;

 

Cumhuriyetimizin mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun…

 

CHP MİLLETVEKİLİ TÜZÜN’ÜN CUMHURRİYET BAYRAMI MESAJI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin