Cinsel Sağlık Sorunları Ve Tedavisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cinsel olarak işlev bozukluğunun yaşanması partnerlerden birinin veya her ikisinin de ilişki sırasında tatmin olmasını engeller. Cinselliğin oluşum döngüsünün aşamaları vardır. Arzu, plato, uyarılma ve çözülme şeklinde ilerleyen bu döngü aşamalarında oluşan herhangi bir sorun, cinsellik işlevinde bozulmaya neden olur.

Bu konu üzerinde Dünya genelinde çeşitli araştırmalar yapılmıştır. Sonuç olarak kadınların %50’sinde erkekleri ise hemen hemen %33’ünde cinsel işlevinde en faz bir kez problem yaşadığı gözlenmiştir. Ancak sağlık kurumlarına başvurmaları halinde bu konunun tedavisi ve çözümü basittir.

Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Cinsel isteksizliğin nedenlerini erkekler açısından gözlemleyelim. İlk olarak bu problem her yaşta görülebildiğini göz ardı etmemeliyiz. En sık rastlanan cinsel isteksizlik nedeni boşalma sorunu ve cinsel isteksizliğin azalmasıdır. Bu problemin arka plandaki sebebini araştırma ve ona ilişkin bir çözüm üretmek gerekir.

Fiziksel sebepleri arasında düşük testesteron seviyesi, antidepresan kullanımı, hipertansiyon ilaçları, damar sertleşmesi, sigara kullanımı, diyabet, sinirlerde oluşan hasar, bağımlılık maddeleri ve aşırı dozda alkol tüketimi sıralanabilir. Psikolojik sebepleri arasında ise kişinin cinsel performansına yönelik endişe duyması, evlilikte veya ilişkide çiftler arasındaki problemler, depresyon, suçluluk hissi, günlük hayatta iş veya başka sorunlara ait oluşan stresin cinsel hayata yansıması söylenebilir.

Cinsel İsteksizlik Tedavisi

Öncelikle cinsel isteksizliğe sebep olan etkenlerden uzaklaşmak gerekir. Yukarıda sıralanan fiziksel ve psikolojik sebeplerin neler olduğunu öğrendikten sonra kişinin bu etkenlere göre önlem alması gerekir. Böylece kişinin hayatı buna göre düzene girer. Kalp hastalıklarını önlemeye yönelik yapılan aktiviteler cinsel sağlığın korunması için yapılması gerekenler ile aynı uygulamalardır.

Alkol tüketiminin sınırlandırılması, kalp sağlığı için uygun beslenme ve diyetlerin tercih edilmesi, sigara ve diğer tütün ürünlerinin terk edilmesi, konu ile alakalı doktorların önerdiği tedavi yöntemlerini harfiyen ve düzenli bir şekilde uygulamak, stres, depresyon gibi olumsuz koşullara sebep olan etkenlerden uzak durmak, partnerler arasındaki ilişkide uyum ve dengenin sağlanması cinsel isteksizliğin oluşmasına engel olma yollarıdır.

Ancak yolların bazı durumlarda fayda sağlamama ihtimali olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Boşalmanın gecikmesi veya erken boşalmayı engellemek için tıbbı tedaviler uygulanır. Ayrıca sertleşmeye iyi gelen gıdalar arasında kahve, brezilya fındığı, ıspanak, karpuz, pesto, nar, kiraz, bakla, ceviz, patates, havuç, maca, zencefil, ton balığı ve turunçgiller vardır. Sertleşme sorununa iyi gelen yiyecekler ve bitkisel ürünler tüketerek de tıbbı tedaviye gerek kalmadan ilaç veya krem kullanımı gerekmeden çözüm bulunabilir. Burada önemli olan nokta cinsel işlev bozukluğunun ne aşamada olduğu ve aşamasına göre hangi tedavi yöntemi ile kısa sürede çözüme kavuşacağını doğru bir şekilde tespit edebilmektir. Bunun için alanında uzman olan bir doktora danışarak, yapılan kontroller ışığında çıkan sonuca göre hareket edilmelidir.

Cinsel Sağlık Sorunları Ve Tedavisi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin