Çocuklar için verimli yaz aktiviteleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklarımızın dışarıda en çok vakit geçirdiği dönemler yaz mevsimleridir. Okulların da tatil olmasını fırsat bilen çocuklar bu dönemde farklı aktivite ve ilgi alanlarına yönelebilirler. Özellikle çocuklarımızın bu dönemlerde spor ve sanat aktiviteleriyle ilgilenmeleri oldukça önem arz eder. Çocuklarımız bu sayede hem kaliteli ve keyifli zaman geçirirler hem de gelişimlerini olumlu yönde ilerletebilirler.

Çocuklar bu kurslar sayesinde sosyal ilişkilerini geliştirir, yeni arkadaşlar edinir. Fiziksel anlamda gelişmeleri, obezite ve dikkat dağınıklığı gibi pek çok problemde çözüm geliştirebilmektedirler. Özellikle son dönemlerde telefon, tablet vb. karşısında çok fazla zaman harcayan çocukların bu tip aktivitelere yönlendirilmesi çok büyük önem arz etmektedir.

Bunun yanı sıra aile olarak bile yapabileceğiniz birden fazla aktivite var.

UFAK BİR BAHÇE OLUŞTURALIM

Çocuklarımızın dünyayı daha iyi tanıması, besinlerin daha iyi anlamlandırması ve deneyimlemesi için evimizde bahçe yada balkonlarımızda küçük bir sebze bahçesi hazırlayıp hep birlikte bu bahçelerin içinde bu sebzelerin oluşumunu gözlemleyip bakımlarını çocuğumuzun üstlenmesini sağlayabiliriz. Bu onda sorumluluk duygusunu güçlendirecektir.

KUŞ VE DOĞA GÖZLEM GÜNLERİ

Bu aktivite çocuğumuzun hayvanları çok daha iyi tanımasına ve onların hayatlarına ne kadar saygı duymasını anlayacağı çok güzel bir etkinlik. Doğanın ve canlıların işleyişini inceleyip hayretler içine düşecekler.

ORMAN AKTİVİTELERİ

Bir orman kıyafeti ve orman çantası oluşturun. Gününüzün küçük bir kısmını ormanda geçirmeye adayın. Çantamızda neler olmalı. Nasıl kıyafetler giymeliyiz gibi. Bu küçük orman yürüyüşünü çok güzel bir oyun haline çevirebiliriz.

  AİLE BELGESELİ CEKİN

Bir yaz tatilini veya herhangi hır gününüzü belgeleyecek bir video çekimi yapın. Bu videolar en doğal anlarınızda olabilir veya birkaç küçük canlandırmadan da oluşabilir.

Çocuklarınızda tabletin, telefon başında kaldıramama gibi problemler yasıyorsanız ve çözümünde yetersiz kalıyorsanız çok geç olmadan uzman bir psikologtan randevu alıp bu konunun çözüme kavuşmasında destek alabilirsiniz. Unutmayın çocuğun en büyük desteği ailesidir. Emin ol çocuğumuzun bu durumunun  üstesinden aile desteği ile çok rahat bir şekilde gelinebilir.

Çocuklar için verimli yaz aktiviteleri
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin