Çocuklarda Doyumsuzluk

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ebeveynlerin son zamanlarda sahip olduklarıyla yetinmemesi, kendi aralarında adeta bir yarış halinde olması doğrudan çocuklara yansıyor. Çocuklarda doyumsuzluk görülmesinin başlıca sebepleri arasında anne ve babaların çocuklarına karşı yanlış tutum sergilemesini söyleyebiliriz. Çocukların istekleri sorgulanmadan gerçekleştirildiğinde çocuk bu duruma alışarak ilerleyen zamanlarda sahip olduklarıyla yetinmek yerine daha fazlasını isteyecek. Çocuk için sahip olduklarının pek bir önemi kalmayacak.

Ebeveynler Mutlu Çocuklar Yetiştirmek İsterken Doyumsuz Çocuklar Yetiştiriyor

Günümüz şartları göz önünde bulundurulduğu zaman genellikle ebeveynler çocukları için daha iyisini yapmak istiyor. Kendi çocukluk yıllarında içinde kalan hevesleri unutmayan ebeveynler çocuklarının daha iyi bir çocukluk geçirmesini istiyor. Bu nedenle çocuklarının bir dediğini ikiletmiyor ve mutlu çocuklar yetiştirmek isterken aslında doyumsuz çocuklar yetiştiriyorlar. Çocuklarda doyumsuzluk görülmesinin başlıca sebebinin bu olduğunu söyleyebiliriz. Eğer çocuğunuzun mutlu olmasını istiyorsanız ona her istediğini almak ve her istediğini vermek yerine çocuğunuzla eğlenceli vakit geçirmeyi, çoğunuzla empati kurmayı ve en önemlisi sahip olduklarının değerini bilmesini ve sahip olduklarıyla mutlu olmasını öğretebilirsiniz.

Çocuklarda Doyumsuzluk Sorununun Önlenmesi İçin Ne Yapılmalı?

Çocuklarda doyumsuzluk sorununun önlenmesi için çocuklarınıza sınır koymayı bilmelisiniz. Çocuklar kısıtlanmaktan pek hoşlanmaz fakat siz bu sınırı katı bir şekilde koymak yerine çocuğunuza bir şeyler öğreterek daha eğlenceli ve daha yumuşak bir şekilde koyabilirsiniz. Böylelikle çocuğunuzu kontrol ederken onu kendinizden uzaklaştırmadan isteklerini sınırlayabilirsiniz.

Çocuklarda Doyumsuzluk
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Çağatay bey, çocuk yetiştirdiniz mi? Şu an insan hareketlerini yapay zekalı robotlar planlıyor, o zaman ve o saatte o olay vuku buluyor. Bu son 6 ayda daha da fazla arttı. Dönem 1980 ler değil. Sizde bu gözlükle çevrenizde olana olaylara bir bakarsanız anlarsınız. Bu durum yeni.

    Cevapla
Bizi Takip Edin