CUMHURİYET BAYRAMININ 92. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bilecik’te, Cumhuriyetin Kuruluşunun 92. Yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
MUH_7677-650x400
   Kutlamalar kapsamında, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın, Valilik’te tebrikleri kabul etti.
Daha sonra Edebali Stadı’nda devam kutlamalarda Vali Nayir, Tuğgeneral Koç ve Başkan Yağcı, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Vali Nayir, yaptığı konuşmada, bugünün, millet, iri ve diri olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gün olduğunu ifade ederek, bugünü tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’te de huzur ve güven içinde kutlamanın kıvancını yaşadıklarını söyledi.
   Bir yöhetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihin en kapsamlı hamlesi olan cumhuriyetin, getirdiği açılımlarla insanların önünü açtığı ve ufkunu genişlettiğini vurgulayan Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet, kurumları, kudreti ve önderliği ile bilimde, eğitimde, kültürde. sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamda var olan tüm kazanımlarımızın ve değerlerimizin, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın, aldığımız her yolun şaşmaz güvencesi olmuştur. Cumhuriyet, milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejimdir. Bu anlamlı günde, imkansızlık ve çaresizlikleri yenerek, İstiklal harbimizi kazanmamızı sağlayan milli ve manevi değerlerimize olan saygı ve bağlılığımızı daha da pekiştirme ihtiyacının önemine dikkat çekmek istiyorum. Büyük Atatürk’ün, “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” vecizesini rehber edinerek, laf değil daha çok hizmet üreterek aziz milletimize, kutsal vatanımıza karşı olan vazifelerimizi eksiksiz yerine getirdiğimiz takdirde en büyük hedeflerimizi kısa sürede gerçekleştirmemiz mümkün olacaktır. Yine unutmamalıyız ki, Atatürk’ün söylediği gibi “Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını itiyat haline getirmiş milletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkumdur.”

Konuşmasında gençlere de seslenen Vali Nayir, sözlerine şöyle devam etti:
“Sizler, Atatürk’ün deyimiyle “geleceğin ümidi, ışıklı gençler”siniz. Sizler, Büyük önderin “Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği ve cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Bu emanete sahip çıkınız. Bunun için de, yakın tarihimizi çok iyi öğrenip dersler çıkarınız. Cumhuriyetimizin kuruluşunu iyi bilmek, o kuruluştaki gerçeği anlamak ve anladığınız şeyi hayata katmakla, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını daha da anlamlı hale getireceğinizden kuşkum yoktur. Cumhuriyet genci olmanın sorumluluğuyla, kendinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamanız, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek hiçbir olumsuzluğa fırsat vermemeniz ve hain emellere alet olmamanız ve itibar etmemeniz büyük önem arz etmektedir. Heyecanınızı, bu millete, bu ülkeye olan hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Zira Türkiye Cumhuriyeti idealist gençlerin omuzlarında ilelebet payidar olacaktır. Bu konuda, yetişkin olan bizlere, anne, babalara ve onları geleceğe hazırlayacak olan aydın Türk öğretmenlerine büyük görev ve sorumluluk düşmektedir.”

Vali Nayir, öğretmenlere ve Bileciklilere hitaben sürdürdüğü konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bugünkü seviyemizi sizlere borçlu olduğumuzu ifade etmekle beraber bundan sonraki zaman dilimlerinde de daha iyi seviyeye çıkabilmemiz için öğrencilerinize tarih bilincini, yurt bilincini, kültür bilincini ve ahlak bilincini, evrensel ilkeleri, milli kültürümüzü ve mahalli gelenek görenek örf ve adetlerimizi ve inancımızı öğretmeniz hülasa onları iyi eğitmeniz en büyük istirhamımızdır. Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 92. yıl dönümünde, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde ve sizlerin huzurunda rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimizin ve yüce Türk milletinin tüm bireylerinin de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını en içten duygularla kutluyorum.”
Konuşmanın ardından Vali Nayir, gençler tarafından getirilen Türk bayrağını teslim aldı. Etkinlikler, şiirlerin okunması, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bando takımının konseri, halk oyunu gösterisi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 92’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve resmigeçitle sona erdi.
Kutlamalara, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Alpay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Baro Başkanı Halime Aynur, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

MUH_7707-650x400 MUH_7717-650x400 MUH_7727-650x400 MUH_7735-650x400 samsun-mitingi003 MUH_7435-650x400 MUH_7456-650x400 MUH_7478-650x400 MUH_7500-650x400 MUH_7501-650x400 MUH_7508-650x400 MUH_7533-650x400 MUH_7576-650x400 MUH_7620-650x400 MUH_7637-650x400 MUH_7642-650x400 MUH_7659-650x400 MUH_7677-650x400 MUH_7691-650x400 MUH_7702-650x400

CUMHURİYET BAYRAMININ 92. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin