Dağ Evi Seçiminde Hangi Hususlara Dikkat Edilmeli?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanlar; yoğun çalışma şartları ve stres gibi faktörler dolayısıyla kısa bir süreliğine da olsa tatile çıkmak isterler. Ancak, hayat herkese adil davranmaz. Bazı insanların çalıştıkları ve yaşadıkları yerden çok fazla uzaklaşmamaları gerekir. Bilhassa İstanbul’da yaşayanların bu sorundan muzdarip olduklarını söylemek gerekir. Bir başka deyişle, İstanbul’da yaşayan insanlar; Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki popüler tatil bölgelerine gitme konusunda birtakım endişeler yaşarlar.

Tatil yapmak isteyenlerin önünde farklı seçenekler de bulunuyor. Örneğin, popüler yerlerdeki kalabalık oteller yerine daha farklı bir yerde kalabilirsiniz. İstediğiniz takdirde bungalov ev kiralayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, dağ evi de sizin için uygun bir seçim olabilir.

Dağ Evi Seçimi Nasıl Olmalı?

Dağ evinde kalmak asla gözünüzü korkutmamalı! Tam aksine, çam ormanlarının içerisine gizlenmiş, kalabalıktan ve karmaşadan son derece uzak bir dağ evinde kalabilirsiniz. Hatta, dağ evinin manzarasına görür görmez hayran olacağınızı söyleyebiliriz. Yine de dağ evi seçimi sırasında bazı hususlara dikkat etmeniz şarttır.

Her şeyden önce, dağ evinin nerede olduğu önemli! Daha önce de ifade ettiğimiz gibi dağ evi şehir dışında yer alır. Ancak, dağ evinde kaldığınız süre boyunca bazı ihtiyaçlarınız olacaktır. Bu noktada, alışveriş merkezi, market, hastane gibi önemli yerlerde çok da uzak olmayan bir dağ evinden yana seçim yapmalısınız. Bunun yanı sıra, dağ evinin özellikleri de önem taşıyor. Bilhassa yatak kapasitesi önem vermeniz gereken detayların başında geliyor. Kalabalık bir grup ile tatile çıkacaksanız kalacağınız dağ evi de buna uygun özellikler taşımalı! Bilhassa dağ evinin yatak kapasitesinin önemli olduğunu ifade edebiliriz. Buna ek olarak, şömineli, jakuzili, ısıtmalı havuzlu gibi özellikleri bünyesinde barındıran bir dağ evini de tercih edebilirsiniz.

Dağ Evinde Kalmanın Avantajları Nelerdir?

Dağ evi; yüzde yüz doğal malzemelerden inşa edilmesi ile dikkat çeker. Bilhassa birçoğunun yapı malzemesinin ahşap olduğunu söyleyebiliriz. Ahşap; inşaat sektörüne aşina olanların da bildiği üzere nefes alan yapısıyla dikkat çeker. Bu sayede, ahşaptan imal edilen evlerde yazın daha serin, kışın ise daha ılıman bir ortam bulunuyor. Ayrıca, ahşabın dekorasyon açısından da davetkar bir görüntüsünün olduğunu ifade edebiliriz. Bu tür bir dağ evinde kalmak; tatilini farklı bir ortamda yapmak isteyenler için iyi bir seçenek olabilir.

Dağ evi denildiği zaman akla ilk olarak kış tatili gelir. Bir başka deyişle, insanlar; dağ evinde yalnızca kış aylarında konaklayabileceklerini düşünürler. Ancak, istenildiği takdirde yaz aylarında da burada harika bir tatil yapılabilir. Bilhassa denize yakın bir dağ evinde konaklamak iyi bir tercih olabilir.

Dağ evi; insanın kendisiyle baş başa kalmasını sağlar. Yoga ve meditasyon sevenler için harika bir seçenek olduğunu ifade edebiliriz. Dağ evi ücretleri de zannedildiği gibi yüksek değildir.

 

Dağ Evi Seçiminde Hangi Hususlara Dikkat Edilmeli?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin