DAR-ÜL EYTAM BİNASININ 100’ÜNCÜ YAŞI KARMA SERGİ İLE KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söğüt Meslek Yüksekokulu Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin kuruluşunun 10’uncu yılını ve Söğüt’ün önemli tarihi yapılarından Dar-ül Eytam binasının 100’üncü yaşını düzenlediği karma sergiyle kutladı.

 

1917 yılında dönemin kaymakamı Sait Bey tarafından Çanakkale Muharebelerinde şehit düşenlerin çocukları için yaptırılan ve 2008 yılında üniversiteye tahsis edilen Dar-ül Eytam binasındaki karma sergide; Basım ve Yayın, İç Mekân Tasarımı ve Moda Tasarımı öğrencilerinin yılsonu sergisi, grafik atölyesi tarafından yapılan ‘Siyasilerimiz ve Bilecikli Siyasetçiler’ adlı portre sergisi ve Öğr. Gör. Rahmi Akbaş’ın ‘Osmanlı’nın son döneminden Cumhuriyet’e İşletmelerimiz’ adlı fotoğraf sergisi görücüye çıktı.

 

 

Serginin açılışını Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay ve Genel Sekreter Doç. Dr. Cihan Darcan birlikte yaptılar. Açılışın ardından sergiyi gezen davetliler, Söğüt MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Rahmi Akbaş’tan eserlerle ilgili bilgi aldılar.

DAR-ÜL EYTAM BİNASININ 100’ÜNCÜ YAŞI KARMA SERGİ İLE KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin