DEREKÖY BARAJI’NDA SONA DOĞRU!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışmaları aralıksız devam eden Dereköy Barajı’nda sona gelindi.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesindeki sulama göletleri, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynuyor.

Bu kapsamda, çalışmaları devam eden İlçedeki Dereköy Barajı’nın tamamlanmasının ardından barajda depolanacak su ile 10 bin 700 dekar tarım arazisinin sulanması bekleniyor.

Gövde kazıları, enjeksiyon, dolusavak, derivasyon tüneli ve malzeme ulaşım yolları imalatları tamamlanan Dereköy Barajı’nın, gövde dolgu imalatları devam ediyor. 1 milyon 50 bin metreküp gövde dolgusunun 763 bin metreküpü tamamlanarak temelden 62 metre yüksekliğe ulaşılan barajın, kalan dolgu imalatları, su alma yapısı ve vana odası imalatlarının tamamlanmasının ardından 2022 yılı Aralık ayında su tutulması planlanıyor.

Temelden yüksekliği 72 metre ve su depolama kapasitesi 4,47 milyon metreküp olan Bilecik Pazaryeri Dereköy Barajı’nın tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile dekar başına 4. Bin lira Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 42 milyon 800 bin lira katkı sağlanması hedefleniyor.

DEREKÖY BARAJI’NDA SONA DOĞRU!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Kızıldamlar barajı suyu Küre arazisine verilmiyor. Bunu da haber yapın sayın admin. Köyler boşalıyor. Küre gibi verimli toprakları olan köyden gençler bir bir göç ediyor.

    Cevapla
Bizi Takip Edin