Dikkat! Bilecik’te toz taşınımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Bilecik için toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından, Bilecik ve komşu iller Eskişehir, Bursa ile Kütahya’da bugünden itibaren (09 Mayıs 2024 Perşembe) Toz Taşınımı Beklendiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

Bölge genelinde etkili olması beklenen toz taşınımının 12 Mayıs 2024 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren yurdu terk etmesi bekleniyor.

Diğer yandan, yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre; Bölgemizin bu akşam saatlerinden itibaren (09.05.2024 Perşembe) Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde etkili olması beklenen toz taşınımının 12.05.2024 Pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Toz taşınımının bölgemiz genelinde hafif zaman zaman orta kuvvette olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hazırlayacağı hava tahmin raporlarının ve meteorolojik uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.”

Dikkat! Bilecik’te toz taşınımı
Masal Organizasyon