DİKKAT! – RESMİLEŞTİ YAZILARINA ALDANMAYIN

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Facebook’ta hızla yayılan ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan mesajı görürseniz paylaşmayın, hatta arkadaşınızı da uyarın!


bilecik haberleri


Sosyal medyada son günlerde hızla yayılan bir içerik kullanıcıların ‘zoraki’ olarak uyarı mesajını yayınlamasına neden oluyor. İşin ilginç yanı ise son bölümde yazan not; zira ‘paylaşmayın duvarınıza yapıştırın’ cümlesi bile birbiriyle çelişiyor.

ASPARAGAS OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Elbette bu açıklama gerçeği yansıtmıyor ve daha da önemlisi sizin bu içeriği paylaşmanızın da bir gereği yok. Daha önce pek çok kez bu tip gerçeği yansıtmayan içerikler kullanıcılar arasında hızla yayılmış; ancak asparagas olduğu çok geçmeden ortaya çıkmıştı.

 

YASAL TALEPLERİ NASIL YERİNE GETİRİR VEYA ZARARI NASIL ÖNLERİZ?
Kanunların bunu yapmamızı gerektirdiğine iyi niyet çerçevesinde inanmamız durumunda, yasal bir talebi (arama izni, mahkeme emri veya mahkeme celbi gibi) yerine getirmek için bilgilerinize erişebilir, onları saklayabilir ve paylaşabiliriz. Buna, yargı yetkisindeki yasalar uyarınca talebin yerine getirilmesinin gerekli olduğunu, söz konusu gerekliliğin bu yargı kapsamı dahilindeki kullanıcılar için geçerli olduğunu ve uluslararası kabul edilmiş standartlarla tutarlı olduğunu iyi niyet çerçevesinde düşünmemiz durumunda, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki mahkemelerden gelen yasal talepler de dahil olabilir. Ayrıca, dolandırıcılık ve yasa dışı başka bir faaliyeti saptamak, önlemek ve çözümlemek; soruşturmaların bir parçası olduğu durumlar da dahil kendimizi, sizi ve diğerlerini korumak veya ölüm veya muhtemel fiziksel yaralanmaları önlemek için gerekli olduğunu iyi niyet çerçevesinde düşündüğümüz durumlarda da bilgiye erişebilir, saklayabilir ve paylaşabiliriz. Örneğin, Hizmetlerimiz içinde ve dışında dolandırıcılığı ve kötüye kullanımı önlemek için, hesabınızın güvenilirliği hakkında üçüncü şahıs ortaklara bilgi verebiliriz. Sizinle ilgili aldığımız bilgilere, Facebook ile yapılan alışverişlerle ilgili mali işlem verileri de dahil, yasal bir talebin veya zorunluluğun, resmi bir soruşturmanın veya koşul ya da ilkelerimizin olası ihlalleriyle ilgili soruşturmaların konusu olduğunda ya da zararın önlenmesi amacıyla uzun bir süre boyunca erişilebilir ve bu bilgiler tutulabilir. Kötüye kullanımın veya koşullarımızın diğer ihlallerinin tekrarlanmasını önlemek için koşullarımızı ihlal ettiklerinden dolayı kapanan hesaplardaki bilgileri en az bir yıl boyunca tutabiliriz.

 

DİKKAT! – RESMİLEŞTİ YAZILARINA ALDANMAYIN
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin