Dondurma İle Mutluluğu Garantileyin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dondurma 7’den 70’e herkese hitap etmesi garanti olan bir yiyecek olmasının yanı sıra serinleticiliği nedeniyle özellikle sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Mochi dondurması ya da Japon dondurması da dondurma seven herkesin mutlaka tatması gereken lezzetlerden biridir.

Japon mutfağı tartışmasız bir şekilde dünyanın en ilginç ve en fazla çeşitliliğe sahip mutfaklarından biridir. Mochi Japon mutfağının en önemli malzemelerinden biri kullanılarak yapılan çok özel bir tatlıdır. Mochi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pirincin uzun bir süre boyunca iyice dövülmesi ve lokum kıvamına getirilmesidir. Mochi tatlısının dış kabuğu lokum gibidir. İçerisine farklı malzemeler koyularak değişik lezzetler elde edilebilmektedir. En sık tercih edilenler içerisinde dondurmanın olduğu Mochi çeşitleridir. Birbirinden farklı ve özel lezzetleri ile herkesin kalbini kolayca fetheden Mochi dondurması çeşitleri hazz.com.tr adresinde beğeninize sunulmaktadır.

Pirinç hamuruyla kaplı bir dondurma olan Mochi dondurması Japon mutfağında oldukça özel bir yere sahiptir. Yalnızca Japonya değil diğer Uzak Doğu ülkeleri için de son derece önemli olan pirincin dondurma ile bir araya gelmesi oldukça hoş bir lezzet oluşmasını sağlar. Japonlar yılbaşı ve diğer özel günler başta olmak üzere sıklıkla Japon dondurması olarak da bilinen Mochi dondurmasını tüketirler. Klasik mochi sade pirinç unuyla kaplı vanilyalı dondurmadan oluşur. İstenilen aromaların eklenmesiyle farklı mochi çeşitleri elde edilebilir.

Japon dondurması ülkemizde son yıllarda tanınmaya başlayan ve oldukça sevilen lezzetlerden biridir. Yumuşak pirinç hamuru ile aromalı dondurma toplarının birleşiminden oluşan mochi dondurması serinletici, hafif ve çok lezzetli bir tatlıdır. Bu özellikleri  mochi’yi dondurma sevmeyen kişilerin bile gözdesi haline getirmektedir.

Lokum benzeri bir kıvama sahip olan Japon dondurması yalnızca vanilyalı ve çikolatalı dondurma ile değil farklı damak zevklerine hitap edebilecek çeşitli dondurmalarla ve aromalarla hazırlanabilmektedir. Aynı zamanda glutensiz bir tatlı olduğu için bu konuda hassasiyeti olan kişiler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.

Dondurmanın Her Çeşidi Ayrı Bir Lezzet Şöleni

Dondurmanın bu kadar çok sevilmesindeki en önemli etken neyi severseniz sevin mutlaka size hitap edecek bir dondurma aromasının olmasıdır. Dondurma her mevsim rahatlıkla tüketilebildiği için aynı zamanda harika bir ikramlıktır. Yaz aylarında en sevdiğiniz dondurma çeşidinden kocaman bir top ile serinleyebilir kışın ise harika bir pastanın yanında eşlikçi olarak dondurma tercih edip lezzeti ikiye katlayabilirsiniz.

Üzgün olduğunuzda kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamanın en garantili yolu da büyük bir kase dondurmadır. Doğru miktarlarda tüketildiği takdirde sağlık açısından oldukça faydalı olan dondurma daha iyi bir ruh haline kavuşma konusunda da oldukça etkili bir besindir. Dondurma harika bir kalsiyum, D vitamini, A vitamini, riboflavin ve fosfor kaynağıdır. Yalnızca vitamin içermekle kalmadığı gibi aynı zamanda oldukça fazla miktarda enerji de sağlar. Vücudun enerji üretmek için ihtiyaç duyduğu karbonhidratlar, proteinler ve yağlar açısından zengindir. Vücuttaki stres seviyesinin azalmasına yardımcı olan trombopoietin hormonu üretiminin uyarılmasına yardımcı olur. Doğal bir sakinleştirici olan ve sinir sistemini gevşetmeye yarayan L-triptofan içerir. Uykusuzluk semptomlarının önlenmesi de yardımcı olur.

Dondurma konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri saklama koşullarına uyulması ve soğuk zincirin kesinlikle bozulmamasıdır. Eritme ve yeniden dondurma gibi durumlar söz konusu olduğunda dondurmanın içerisinde büyük buz kristalleri oluşarak pürüzsüz dokunun azalmasına neden olabilir. Dondurmanın dondurucunun kapısında değil ana bölmesinde saklanması gerekir. Çünkü dondurucunun kapısında bulunan öğeler dondurucunun kapısı açılıp kapandıkça tekrar tekrar sıcak havaya maruz kalırlar. Bu da çözülme ve yeniden donma döngüsüne, buna bağlı olarak da dondurmanın doku kalitesinin düşmesine neden olabilir.

Dondurmanın hayatımızda kapladığı yerin ne kadar önemli olduğunun ve ne kadar çok sevilerek tüketildiğinin bilincinde olan Hazz en kaliteli malzemeleri en özel formüllerle bir araya getirdiği mochi dondurması ve gelato dondurma gibi ürünleri ile dondurma severlerin kalbinde özel bir yere sahip bulunmaktadır. Müşterilerinin damak tadına olduğu kadar sağlığına ve ürünlerinin görsel açıdan tatmin edici olmasına da özen göstermekte ve sektörüne yön veren isimler arasında anılmaktadır. Hazz’ın deneyimli ve profesyonel ekibi tarafından büyük bir aşkla üretilen Hazz ürünleri Mochi dondurması ile sınırlı olmadığı gibi bir diğer büyük tutku olan çikolatanın çeşitli hallerini ve birbirinden lezzetli makaron çeşitlerini  de içermekte olup hazz.com.tr adresindeki farklı kategorilerde sizlerin beğenilerine sunulmaktadır.

Siz de https://www.hazz.com.tr/ adresini ziyaret ederek Hazz markasının kalitesi ve güvencesi ile çeşitli kategorilerde yerini alan birbirinden özel ürünleri keşfedebilir, dilediğiniz ürünü seçtikten sonra güvenilir ödeme yöntemleri aracılığıyla satın alım işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Böylece hem lezzet hem görsellik açısından tatmin edici hediyelerle sevdiklerinizin yüzündeki gülümsemenin sebebi olma şansını elde edebilirsiniz.

 

Dondurma İle Mutluluğu Garantileyin
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin