EĞİTİM-İŞ ALANLARA İNDİ: “ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU GERİ ÇEKİLMELİDİR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası’nda Eğitim-İş örgütlü öğretmenler,  Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu protesto etmek için Bilecik merkez ve Bozüyük İlçesi’nde alanlara indi.

“EĞİTİM SİSTEMİ İÇİN BİR TEHDİTTİR”

Bilecik merkez Atatürk Parkı ve Bozüyük İlçesi Cumhuriyet Meydanında toplanan öğretmenler yaptıkları basın açıklamasında Meslek Kanunu’nun yeninden düzenlenmesi gerektiğini savundular.

Bilecik Eğitim İş Başkanı Ali Yetkin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Öğretmenlere toplumda hak ettikleri saygı ve değeri kazandıracak, ekonomik ve sosyal haklarını düzenleyecek, yetiştirilme ve çalışma şartlarını belirleyecek bir ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ihtiyaç olduğu muhakkaktır.

Ancak, biz eğitim emekçilerinin görüşü alınmadan, özensizce hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu, bizlerin sorunlarına çözüm getirmek bir yana dursun, sırtımızdaki yükü ağırlaştıracaktır. Kazanılmış haklarımızı yeni şartlara bağlayan, öğretmenleri kendi aralarında ayrıştıran, okullardaki çalışma barışını bozan bir tehdittir.

Eğitim İş olarak kanununa ilk geldiği günden itibaren karşı duruş sergiledik. Hakaret niteliğindeki bu kanuna karşı itirazını dile getiren, duruş ortaya koyan tüm sendikaların mücadelesini saygıyla karşılıyoruz. İnanıyoruz ki; bugün birlikte karar alma ve harekete  geçme günüdür. Tüm sendika üyelerinden haklı olarak gelen ortak tavır, ortak eylem çağrısına kulak verme, tabandan gelen bu sesin gereğini yapma günüdür.  Biz eğitim iş kolundaki tüm sendikaların tüm üyeleriyle aynı günde, aynı söylemle iş bırakmasının bugüne kadar Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı her birimizin ayrı ayrı verdiği mücadeleyi daha ileriye taşıyacağına inanmaktayız.

“ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU GERİ ÇEKİLMELİ”

Bozüyük Eğitim İş Başkanı Semah Açıkel ise yaptığı açıklamada şunları aktardı:
“Taleplerimiz çok açıktır; atılması gereken en acil adım 19 Kasım’da yapılacak olan kariyer sınavının iptal edilmesidir. Sonrasında ise bizlere hiç danışılmadan hazırlanan ve içeriği sırtımızdaki yükü daha da artıracak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu geri çekilmeli ve eğitim sendikaları ile tüm eğitim çalışanlarının görüşlerinin de yansıyacağı şekilde yeniden düzenlenmelidir.”

EĞİTİM-İŞ ALANLARA İNDİ: “ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU GERİ ÇEKİLMELİDİR”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin