Eldemir: II. İnönü Zaferi, kurtuluşa uzanan yolda önemli bir kilometre taşıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, II.İnönü Zaferi’nin 95. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

II. İnönü Zaferi’nin, kurtuluşa uzanan yolda önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade eden Eldemir, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

 

Bağımsızlık uğruna verilen savaşın kritik bir döneminde kazanılan II. İnönü Zaferi, kurtuluşa uzanan yolda önemli bir kilometre taşıdır. Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü komutasındaki ordumuzun ikinci kez zafere ulaşması, milletimize ve ordumuza moral ve güç aşılamış, yurdumuzda büyük coşku ve sevinç yaratmıştır. İçte ve dışta büyük yankı uyandıran II.İnönü Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk’ün vurguladığı gibi, milletimizin yazgısını değiştirmiş, Ankara Hükümeti’nin gücünü ve saygınlığını artırmış, ayrıca birçok ülkenin politikalarını değiştirmesine neden olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkışıyla başlayan süreç, Amasya Genelgesi’nin yayımlanması, kongrelerin toplanması, Meclis’in açılması ile hız kazanmış, savaş alanlarında eşine az rastlanır başarıların elde edilmesi ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesindeki yerini almasıyla sonuçlanmıştır.

Bugün bizlere düşen en büyük görev, bağımsızlık uğruna geçmişte verilen mücadelenin önemini kavrayarak, yurdumuzu ve bölünmez bütünlüğümüzü aynı bilinçle korumak, ulus olmamızı sağlayan ortak değerlerimize her ne koşulda olursa olsun kararlılıkla sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi tüm kazanımları ile birlikte sonsuza dek yaşatmak ve geleceğe taşımaktır.

II.İnönü Zaferi’nin 95. yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk’ü, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü’yü, kahraman ordumuzun tüm şehit ve gazilerini saygı ve şükranla anıyorum.

     Halil ELDEMİR
Bilecik Milletvekili

Eldemir: II. İnönü Zaferi, kurtuluşa uzanan yolda önemli bir kilometre taşıdır
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 1 Nisan 2016, 10:48

    03 nisan 2016 Pazar günü İnönü şehitliğinde yapılacak törene tüm halkımız ve basın kuruluşlarımız davetlidir.
    Slm ve syg sunuyoruz.

    Cevapla
Bizi Takip Edin