ELDEMİR: “KİM OLURSA OLSUN TÜRKİYE’YE İHANET ETMEYE VE TÜRKİYE ALEYHİNE ÇALIŞMAYA ÖZGÜR DEĞİLDİR!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Türkiye Büyük Millet Meclisinde HDP grup önerisi aleyhine parti grubu adına söz alarak konuşma gerçekleştirdi.

 


HDP grubunun iç tüzüğünün 19. maddesine göre vermiş olduğu grup önerisi aleyhine AK Parti grubu adına söz alan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Dış politikaya ağırlık vermeyen, dış politikada diğer ülkeler ile geçinmek, onlarla işbirliği yapmak istemeyen iktidarların dış politikadaki veya dıştaki diğer ülkelerle yapılacak anlaşmalara da önem vermeyeceğini söyleyerek AK Parti grubu olarak HDP grubunun aleyhine olduklarını belirtti.

 

Eldemir, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

“İSTER GAZETECİ, İSTER SİYASETÇİ OLSUN”

Dış politikamızın esası aslında tüm ülkeler ile işbirliği yapmaya, işbirliklerini geliştirmeye ve iyi geçinmeye üzerine kurulu. Aslında bundan daha evrensel bir kriter de dış politikalar mütekabiliyet esasına göre şekillenir. Türkiye bağımsız bir ülkedir. Türkiye’ye ihanet eden, Türkiye’nin aleyhinde çalışan, Türkiye’de suç işleyip yurt dışına çıkan, kaçan ister adı gazeteci olsun, ister siyasetçi olsun kim olursa olsun Türkiye’ye ihanet etmeye ve Türkiye’nin aleyhine çalışmaya özgür değildir.

 

“TEPKİMİZİ ORTAYA KOYMAMIZ LAZIM”

Eğer dışarıdaki ülkeler Türkiye aleyhinde çalışanları himaye ediyorsa. Bizlerde bunun karşısında hükümet olarak, devlet olarak ve parlamento olarak tüm siyasiler olarak ta hepimiz tepkimizi ortaya koymamız lazım.

 

“HDP GRUBUNUN ALEYHİNE”
Şuanda Avrupada önümüzdeki referandumla ilgili süreç hakikaten üzüntü verici. Bizim önümüzde uluslararası anlaşmalar noktasında zaten belli bir gündemimiz var. Dış politikaya ağırlık vermeyen, dış politikada diğer ülkeler ile geçinmek, onlarla işbirliği yapmak istemeyen iktidarlar dış politikadaki veya dıştaki diğer ülkelerle yapılacak anlaşmalarada önem vermez. Ama gündemimizde yoğun bir şekilde uluslararası anlaşmaları konuşacağız. Ben bu vesileyle HDP grubunun aleyhine olduğumuzu belirtiyorum dedi.

 

ELDEMİR: “KİM OLURSA OLSUN TÜRKİYE’YE İHANET ETMEYE VE TÜRKİYE ALEYHİNE ÇALIŞMAYA ÖZGÜR DEĞİLDİR!”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin