Eldemir: “OHAL millete değil terör örgütüne karşı alınmış bir karardır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Türkiye Büyük Millet Meclisinde HDP grup önerisi aleyhine parti grubu adına söz alarak konuşma gerçekleştirdi.

 

HDP’nin OHAL’de ihraç edilen akademisyenlerle ilgili grup önerisinin aleyhinde AK Parti grubu adına söz alan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, olağanüstü hâl kararının millete karşı değil, terör örgütlerine karşı almış olan bir karar olduğunu söyledi.

 

Adil Öksüz vakasının unutmaması gerektiğini vurgulayan Eldemir, İktidar yada muhalefet olarak sorumluluk makamında kim olursa olsun, terör örgütlerinin bütün unsurlarıyla birlikte devletin bünyesinden sökülüp atılması için birlikte mücadele etmenin, devletin bekası, milletin birlik ve beraberliği ile ülkenin bölünmez bütünlüğü için elzem olduğunu kaydetti.

 

Eldemir, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

MİLLETİMİZİN VE DEVLETİMİZİN BEKA MÜCADELESİDİR

Şimdi, olağanüstü hâl kararı ilan edildikten sonra devletin arındırılması politikasına tekabül eden kanun hükmünde kararnameler ihdas edilmiştir. Kanun hükmünde kararnamelerle amaçlanan, devletin içindeki FETÖ, PKK, DHKP-C gibi terörist yapılanma mensuplarının ayıklanmasıyla millet ve millete karşı muhtemel tehditlerin önlenmesi ve bu yapılara mensup olanların devletimize ve milletimize karşı saldırı girişimine engel olunmasıdır. Bu da bir nevi, milletimizin ve devletimizin beka mücadelesidir.

 

DEVLETTEN ARINDIRMA SÜRECİNE GİRİŞİLMİŞTİR

Kararnameler incelendiğinde görüleceği üzere düzenlemeler, terör örgütü üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen kamu personelinin devletten arındırılmasına yöneliktir. Böylece, öncelikle FETÖ, PKK ve benzeri terörist yapıların amaç ve hedeflerine hizmet edildiğini ortaya koyan kriterler belirlenmiş, kanun hükmünde kararnamelerin çizdiği çerçeveye uygun olarak da devletten arındırma sürecine girişilmiştir.

 

HEM VİCDANİ HEM DEVLET SORUMLULUĞUMUZDUR

Ülkemizde terörün kökü kurutuluncaya kadar mücadele etmek hepimizin boynunun borcudur. Sorumluluk sahibi hiçbir yönetici, hiçbirimiz bu ülkenin özgürlüğüne kastetmeye çalışanlarla iş birliği yapanların, bunların bayraklarını sallayanların kamuda barınmasını istemez. Ama bunlarla irtibatlı olmayanların da bunlardan ayrılması bizim hem vicdani hem devlet sorumluluğumuzdur.

 

DEVLETİMİZ HİÇBİRİNDEN VAZGEÇMEZ
Bizim en büyük zenginliğimiz insan kaynağımızdır değerli milletvekillerimiz. Hiçbir devlet beşeri sermayesinden vazgeçmez. Hiçbir profesörün, hiçbir akademisyenin, hiçbir doktorun, hiçbir subayın, askerin, mühendisin, avukatın yetişmesi için ailelerin devletimize ne kadar maliyetli bir yatırım içerisine girdiğini hepimiz biliyoruz. Bundan dolayı da devletimizin hiçbirinden vazgeçmeyeceği hepimizin bilgisindedir.

 

EĞİTİM EN ÇOK ÖNEM VERİLEN KONULARIN BAŞINDA GELİR
Şimdi, eğitim, Ak Parti iktidarlarında en çok önem verilen konuların başında gelir. AK Parti iktidarlarında 2002 yılında 76 olan üniversite sayısını biz her fırsatta artırdığımızla övünüyoruz. Şu anda görüştüğümüz yasanın içerisinde de 3 tane üniversite açılması öngörülüyor. Biz üniversite dediğimiz zaman sadece fiziki mekanları kastetmiyoruz, o binalara ruh katacak akademisyenleri de çalışanları da ve öğrencileri de kastediyoruz.

 

MÜSAADE EDİN, DEVLET DE KENDİSİNİ KORUSUN

Akademisyenler olmadan o binaları yapmanın bir anlamı olmayacağını da biliyoruz ama bu akademisyenler eğer bu terör örgütlerinin ağabeyi konumundaysa, bir karargâhın içerisinde generalleri yönlendirmeye çalışıyorsa, müsaade edin, devlet de kendisini korusun, geleceğimizi de güvence altına alsın.

 

ÜLKEMİZİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN ELZEMDİR
Adil Öksüz vakasını unutmayalım. İktidar olsun, muhalefet olsun, sorumluluk makamında kim olursa olsun, bu örgütün bütün unsurlarıyla birlikte devletin bünyesinden sökülüp atılması için birlikte mücadele etmek, devletin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için elzemdir.

Eldemir: “OHAL millete değil terör örgütüne karşı alınmış bir karardır”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin