Emekli Öğretmen Yılmadan Usanmadan Mahalledeki Çocuklar İçin Çalışıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te yaşayan 65 yaşındaki emekli öğretmen Soner Köse, Bahçelievler Mahallesinde atıl durumdaki araziyi güzelleştirerek bölgeyi çocukların oyun alanı haline çevirdi.

Yaklaşık 29 yıl ilkokul öğretmeni olarak öğrencileri için çalışan Soner Köse daha sonra 8 yıl ücretli öğretmenlik yaptı ve emekli olduktan sonra yerleştiği Bahçelievler Mahallesindeki kullanılmayan atıl araziyi değerlendirmek üzere durmadan çalışmalara başladı.

Arazide kazma ve kürekle yaklaşık 1 ay boyunca çalışma yapan öğretmen Soner Köse, hazırladığı alanı çocukların vakit geçireceği kullanımına açtı.

Emekli olduktan sonra pandemi dönemini değerlendirmek üzere çalışmalara başladığını söyleyen Köse; Evinin yanında bulunan mahalleye ait boş araziyi çocuklar için güzelleştirmek istediğini belirtti.

“Emekli olduktan sonra boş durmak istemedim, evimin önünde bulunan harabe alanın görüntüsü beni rahatsız etti, alanı mahalledeki çocukların eğlence alanı haline getirmek istedim. ‘Temizlik imanın yarısıdır.’ diyerek çalışmalara başladım. Burayı temizleyip mahallede yaşayan insanların, özellikle de çocukların hoş vakit geçireceği yer haline getirdim.”

Kovid-19 sürecini bu şekilde değerlendirdiğini anlatan Köse, “Bu şekilde pandemi döneminde elle tutulur bir çalışma yapmış olduk, zaman zaman burada çalışarak alanı tertemiz bir hale getirdik.” diye konuştu.

Mahallede yaşayan emekli öğretmen Erdoğan Aytan, Soner Köse’nin çevreye faydalı olmak adına çıktığı yolda başarıya ulaştığını belirtti.

Alanı bu şekilde görünce çok mutlu olduğunu söyleyen emekli öğretmen Erdoğan Aytan, “Soner hocamız bu atıl araziyi güzelleştirdi. Evden baktıkça burası çok kötü gözüküyordu. Hocamız 1 ayda burayı bu hale getirdi, buranın görünümünü değiştirdi. Önceki hali harabe idi, şimdi ise tam bir park oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Alanda oyun oynayan çocuklardan Mehmet Bahar da Soner Köse’ye teşekkür ederek, “Emekli öğretmen amcamız bize çok güzel bir oyun oynama alanı yaptı, ağaçların dibini biçti, bize çok güzel bir hayat yaşatacak.” dedi.

 

 

Emekli Öğretmen Yılmadan Usanmadan Mahalledeki Çocuklar İçin Çalışıyor!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. hocam tavuk beslemek yasak bizimkileri zabıtalar kaldırdı ona göre.

    Cevapla
  2. Hocam Elinize sağlık harika bir iş emeğinize sağlık

    Cevapla
  3. 25 Kasım 2020, 00:46

    Tebrikler Hocam bu ülkemizin Sizin gibi insanlara ihtiyacı var yatanlara ihtiyacımız yok ellerine sağlık

    Cevapla
  4. TEBRİKLER SAYIN HOCAM ÇOK GÜZEL OLMUŞ

    Cevapla
  5. Bravo Soner Öğretmenim.

    Cevapla
Bizi Takip Edin