EMNİYET VE JANDARMADAN BAYRAM DENETİMİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri işbirliğinde Kurban Bayramı öncesi sürücülerin güvenli seyahat etmeleri amacıyla Bilecik-Bozüyük karayolunda kurulan kontrol noktasında, Vali Tahir Büyükakın, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce ve İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal denetlemede bulundu.

Araçları durdurarak sürücü belgelerini inceleyen ekipler, Drone ile yaptıkları işlemleri kameralarla kayıt altına alıyor, aynı zamanda da Kurban Bayramı’na kadar sürecek denetimlerle olumsuz görüntüler oluşmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Sürücülere İçişleri Bakanlığınca bastırılan broşürleri de dağıtan ekipler, vatandaşlara kolonya ve çikolata ikram ediyor.

 

Vali Büyükakın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının hem emniyet hem de jandarma teşkilatları aracılığıyla bayram trafiğini kontrol altına almak, bayramlarda yaşanan can kayıplarını önlemek ve vatandaşların bayramı bayram tadında geçirebilmeleri için yoğun bir çalışma içerisine girdiğini söyledi.

Denetimler sonucunda Türkiye genelinde yüzde 36’lara varan can kaybı oranlarında azalışların görüldüğünü belirten Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

”İlimizde de Türkiye’deki uygulamaya paralel olarak ciddi tedbirler alınmış ve geçen Ramazan Bayramı trafiğinde alınan tedbirlerle hiç can kaybı yaşanan kazamız olmamıştır. Benzer bir uygulamayı Kurban Bayramında da sürdüreceğiz. Bu kapsamda emniyet teşkilatımız, 8 ekibimiz ve 60 personelimizle, jandarma teşkilatımız ise 6 ekip ve 40 personelimizle birlikte bayram tatili boyunca 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak sürekli olarak sahada olacaklar. Denetimlerle gerek sürücülerimizi daha uyanık tutmak, kazalar konusunda da onları daha canlı bir şekilde kurallara uymak için farkındalık oluşturmak yönünde tedbirler almaktayız. Bu vesileyle kaza oranlarının da azalmasını ummaktayız. İnşallah başarılı sonuçlar elde edeceğiz. Bu bayramda da bizim sınırlarımız içinde hiç can kaybı olmayacak. Mala zarar veren kazaların oranında da azaltmaya çalışacağız.”

Geçmiş yıllarda ”Hızını azalt ömrünü uzat”, ”Hız felakettir”, ”Hız yolu değil örü kısaltır”, ”Dikkatli ol hayatta kal”, ”Sevdiklerinizden hızla uzaklaşmayın” gibi güzel sloganlarla farkındalık yaratılmaya çalışıldığını anımsatan Vali Büyükakın, ”Bu yıl da benzer bir farkındalık çalışması yapacağız. Bu yıl ki uygulamamızı ”Frene değil kurala güven” sloganıyla farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. İnşallah, Kurban Bayramında can kaybına yol açan kazalardan uzak kalmış oluruz. Diğer kazaların da sayısını azaltırız. Ben bu vesileyle hem Bilecik halkımızın hem de tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum. Kazasız, belasız, hayırlı uğurlu nice bayramlar diliyorum.” dedi.

Vali Büyükakın daha sonra kontrol amaçlı durdurulan sürücülere hayırlı yolculuklar dileyip, çikolata ikramında bulunarak, İçişleri Bakanlığının bayram öncesi alınan tedbirlerini içeren broşürleri dağıttı.

EMNİYET VE JANDARMADAN BAYRAM DENETİMİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin