ENKAZ ALTINDA KALAN 3 YARALIYI UMKE KURTARDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri(UMKE) 15.Bölge Koordinatörlüğü’ne bağlı Bilecik,Eskişehir ve Kütahya illerindeki UMKE personeli için uygulamalı eğitim tatbikatı Pazaryeri ilçesinin Küçükelmalı Köyü’nde yapıldı.

IMG_5900

Eğitim tatbikatına 45 kursiyer ve eğitmenlerle birlikte toplam 60 UMKE personeli katıldı. Kamp süresince “Triaj ve olay yeri yönetimi,temel yaşam desteği,şok,travmalı hastaya yaklaşım ve ekg eğitimleri verildi.
Bilecik UMKE il sorumlusu Metin Karakuş,Pazaryeri,Küçükelmalı göletinde Eskişehir ve Kütahya ekipleriyle birlikte tatbikat yaptıklarını söyledi.
Karakuş,”Burada Eskişehir UMKE il sorumlumuz Halil Sönmez,Kütahya il sorumlumuz Levent Bircan ve eğitmenlerimiz ile birlikte zor doğa şartlarında tatbikatlarımızı yapmaktayız.Tatbikatlarda amacımız Ulusal ve bölgesel olarak deprem,yangın gibi olağanüstü durumlarda ekiplerimiz görev yapmaktadır.Bu gönüllülük esasına dayanan ve hepsi sağlık personeli olan ekiplerimiz  7-10 gün arası masa başı eğitimlerinin ardından zor iklim ve doğa şartlarında, Triaj ve olay yeri yönetimi,temel yaşam desteği,şok,travmalı hastaya yaklaşım ve ekg eğitimleri verilerek her an müdahaleye hazır duruma getiriliyor”dedi.
 IMG_5894
Senaryo gereği,ağaçtan düşen bir yaralıya müdahale edildi ve Küçükelmalı Köyü’nde meydana gelen 5,5 şiddetindeki bir depremde enkaz altında kalan 3 yaralıya  müdahale ve kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

IMG_5921

IMG_5840

IMG_5849

IMG_5855

IMG_5860

IMG_5861

IMG_5869

IMG_5874

IMG_5894

IMG_5900

IMG_5917

ENKAZ ALTINDA KALAN 3 YARALIYI UMKE KURTARDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin