Ertuğrul Gazi’nin yakın arkadaşlarından İsa Sofi’nin Türbesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin yakın arkadaşlarından İsa Sofi’nin türbesinde incelemede bulundu.

Vali Şentürk, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer ile birlikte ilk olarak ilçede faaliyet gösteren Söğüt Seramik Fabrikasında üretim alanlarını gezerek, fabrikanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Yıldız’dan üretim ve istihdam hakkında bilgi aldı.

Daha sonra, 1976 yılında refrakter malzeme üretmek amacıyla kurulan Sörmaş fabrikası ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karabuda ve Genel Müdür Yardımcıları tarafından karşılanan Vali Şentürk, bir süre sohbet etti.

Vali Şentürk, üreten, istihdam sağlayan Söğüt Seramik ile Sörmaş Fabrikasının yöneticilerine pandemi ile mücadele çalışmalarına verdikleri katkılarından dolayı teşekkür etti. Söğüt Seramik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldız da Vali Şentürk’e seramik üzerine işlenmiş Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tablosunu hediye etti.

Kaymakam Tuncer ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçı ile birlikte Borcak köyünde Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin yakın arkadaşı aynı zamanda Ertuğrul Gazi’nin uç beyi olarak görevlendirdiği İsa Sofi’nin türbesini ziyaret ederek, türbede tadilat sırasında ortaya çıkan motifleri inceledi.

Türbenin çevresi ve dış cephesinde, önceki yıllarda İl Özel İdaresi ekiplerince yapılan tadilatta, içindeki sıvı boyaların akması sonrasında gün yüzüne çıkan motifleri inceleyen Vali Şentürk, köy muhtarı Osman Çırakoğlu ve İl Özel İdaresi teknik personelinden bilgi aldı.

Ertuğrul Gazi’nin yakın arkadaşlarından İsa Sofi’nin Türbesi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin