Fikret Karabıyık 2. Vizyon Projesini Açıkladı “Büyük Anadolu Pusulası”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Belediye Başkan aday adayı Fikret Karabıyık, bir vizyon projesi daha açıkladı.


Daha önce, “Büyük Osmanlı Festivali” projesini açıklayan Karabıyık bu defa da, “Büyük Anadolu Pusulası” nın tanıtımını yaptı.

Sosyal medya hesabından projenin detaylarına yer veren Karabıyık, şu ifadeleri kullandı:

“Bilecik Belediye Başkan aday adayı olarak, şehrimizin zengin tarihi ve kültürel mirasını vurgulayan Büyük Anadolu Pusulası Projesi’ni hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu proje, Bilecik’in turizm potansiyelini artırarak, Marmara bölgesindeki stratejik konumunun avantajını ileri taşıyacak ve önemli kazanımlar sağlayacaktır.
Bilecik, Osmanlı İmparatorluğu’nun doğum yeri olarak tarihi bir öneme sahiptir, ancak bu önemi ve coğrafi avantajını şu ana kadar tam anlamıyla kullanamamıştır. Büyük Anadolu Pusulası Projesi çerçevesinde, ülkemizde şu ana kadar bir benzeri olmayan bir konsept hayata geçirilecektir. Bu kapsamda Mevlana Celaleddin Rumi, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Sarı Saltuk, Seyyid Harun Veli (Harakani) ve Aziz Mahmud Hüdayi ve daha niceleri gibi Türk ve İslam dünyasının ışık tutan Manevi şahsiyetlerinin türbelerinin replikalarını, ahşap yapı teknikleri ve modern mühendislik metotları ile inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu, Bilecik’in turizm değerini artıracak ve şehre önemli bir katkı sağlayacaktır.

Ayrıca, ilimizdeki Hamsu Deresi ve çevresindeki kanyon, şu an atıl vaziyette çürümekte olup kanalizasyon kokularının yükseldiği ve kaderine terk edilmiş durumda. Bu bölgede, şelalesi ve yürüyüş yolları ile birlikte rehabilite ederek doğal bir güzellik merkezi haline getireceğiz. Şeyh Edebali Kanyonu ve Edebali Türbesi’ne yakın bir alana ahşap butik oteller inşa ederek, ziyaretçilere tarihi ve manevi bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz. Kanyon, Şeyh Edebali türbesi ve Proje alanı arasında benzersiz bir rota oluşturulacaktır.

19 yıllık inşaat sektörü deneyimim ve inşaat mühendisi olarak edindiğim bilgi birikimiyle bu projeleri, dış taşeronlara ihtiyaç duymadan, belediye imkanları kullanarak gerçekleştireceğiz. Şehrimiz Osmanlı manevi mirasını temsil eden hüviyete kavuşturacağız. Bilecik’i sadece haritada yeri bilinmeyen bir yer olmaktan çıkarıp, herkesin en az bir kez ziyaret etmek isteyeceği unutulmaz bir destinasyona dönüştürmeyi hedefliyoruz.”

İnstagram Linki İçin Tıklayınız…

Fikret Karabıyık 2. Vizyon Projesini Açıkladı “Büyük Anadolu Pusulası”
Masal Organizasyon
Bizi Takip Edin