Gazeteci Cafer Elmas’ı vuran zanlıya tahliye!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl haziran ayında gazeteci Cafer Elmas’ı evinin önünde pusu kurarak silahla yaralayan zanlı A.Y.B., tahliye oldu.

Cafer Elmas’a 2023 yılı Haziran ayında A.Y.B. tarafından evinin önünde pusu kurulmuş, silahlı saldırıda Elmas’ın 2 kurşun ayağına isabet etmişti.

Zanlının  Elmas’ın vücuduna hedef alıp ateş ettiği sırada Elmas’ın silaha müdahale etmesi sonucu Elmas 1 el kurşunla sol elinden ağır bir şekilde yaralanmış, A.Y.B. de yine Cafer Elmas’tan 6-7 adım uzaklaşarak tekrar ateş etmişti.

Silahlı saldırgan zanlı A.Y.B., öldürmeye tam teşebbüs suçuyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.  Geçen süreç içerisinde Cafer Elmas, 7 defa elinden, 2 defa da kasık bölgesinden olmak üzere toplam 9 defa ameliyat geçirdi.

Zorlu ameliyatlarının ardından fizik tedavi süreci devam eden Elmas’ın elinde ciddi bir hasar meydana gelirken, kırıkların henüz kaynamaması ve parmaklarının donması sebebiyle 5 gün ara ile 10 gün önce elinden 6. ve 7. ameliyatını olmuş, bu defa sağ kasığından kemik alınarak eline kemik nakli yapılmıştı.

Olaydan 6 ay sonra kasten insan öldürmeye teşebbüs suçundan cezaevinde bulunan A.Y.B., cezaevinde tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak mağdur olduğu gerekçesi ile tahliye oldu.

Tedavi süreci devam eden Cafer Elmas, yaptığı açıklamada yaşadığı olayda kendisini vuran zanlının bu kadar kısa sürede serbest kalmasının çok üzgün olduğunu belirtti.

Kararın kendisinde ve ailesinde şok etkisi yaptığını aktaran Elmas, kararın değişeceğine inandığını dile getirdi.

thumbnail
İlgili Haberler
Bilecik’te kurşunlanan gazeteci yaralandı!

     

Gazeteci Cafer Elmas’ı vuran zanlıya tahliye!
Masal Organizasyon