GAZİ KATRANCI’YA “DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tevcihi ile Gazi Başçavuş Polat Katrancı’ya verilen “Devlet Övünç Madalyası” Vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından verildi.

DSC_5526

Vali Nayir, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin hür ve bağımsız yaşaması uğruna mübarek vatan topraklarına kanını akıtmış gazi Polat Katrancı’ya sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih olunan Devlet Övünç Madalyasını takdim edeceklerini söyledi.

Şu anda Cumhurbaşkanlığında ve 56 İl Valiliğinde şehitlerin yakınlarına ve gazilere devlet övünç madalyalarının takdim edildiğini anımsatan Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Milletler kahramanları ile var olur. O kahramanlar ki hayatlarını hiçe sayarlar. Ülkesi için hayatlarını ortaya koyarlar. Bu kahramanlar oldukça “sonsuza kadar var olma” duygusu yaşayacaktır. Vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan milletimiz için şehitlik ve gazilik ulaşılabilecek en yüce makamdır. Bu cennet vatan, bu kutsal topraklar bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin isimli isimsiz tüm kahramanlarımızın mirasıdır. Her bir gazi ve şehit, bu toprakları vatan yapan beratın birer mühürleridir. Sınırlarımızda vatanı koruyan, şehirlerde terörle mücadele eden her kahraman askerimiz, her kahraman polisimiz, bizim bu vatan topraklarındaki ebedi varlığımızın birer sembolüdür, birer garantisidir. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla, ülkemiz ve milletimiz adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Türkiye Cumhuriyeti “Devlet Övünç Madalyası” tevcih edilen gazimize vatanımıza yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Gazimize takdim edilen Devlet Övünç Madalyası, bu devletin, bu milletin bir vefa sembolüdür, nesilden nesile gururla, kıvançla aktarılacaktır. Bu büyük bir onurdur. Ne mutlu gazimize, gelecek nesillerine ne mutlu. Büyük gururla, onurla övünebilecekleri bir geçmişleri olacak. Bu tören vesilesiyle, başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepinize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

Vali Nayir, konuşmasının ardından Bolu 2’nci Komando Tugay Komutanlığında görevli iken 29 Ekim 2012 yılında Şırnak’ın Beştüşşebap ilçesi kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan gazi Başçavuş Polat Katrancı’ya Devlet Övünç Madalyası’nı sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına verdi.

Gazi Katrancı’nın özgeçmişinin okunması ve slayt ortamında hayatının anlatıldığı törene, Eskişehir Hava Savunma Komutanı Hava Korgeneral Nihat Kökmen, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim taş, Eskişehir Hava Savunma Komutanlığı Kurmay Başkanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Murat Darçın, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, askeri erkan, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak ve gaziler ile gazi Katrancı’nın ailesi katıldı.

Evli ve iki çocuk babası gazi Katrancı, şu an Eskişehir Hava Savunma Komutanlığında kendi isteği doğrultusunda Kara Savunma İrtibat astsubayı olarak görev yapıyor.

DSC_5493 DSC_5512 DSC_5513 DSC_5520 DSC_5526 DSC_5529 DSC_5541 DSC_5543

 

GAZİ KATRANCI’YA “DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin