GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde gerçekleştirilen etkinlik ile Kızıldamlar Köye Kabak tatlısı yapılarak, gelen misafirlere ikram edildi.Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 6. etkinlikte bu kez, Kızıldamlar Köyü Kabak tatlısı ve Çukurören biberi misafirlere ikram edildi.

 

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı da etkinlik öncesi müze görevlilerini ziyaret ederek, müze görevlilerine çalışmalarında kolaylıklar dilerken, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, müzeye gelen ziyaretçilere kabak tatlısı ikram etti.

 

 

ETKİNLİKTE ”KADINA KARŞI ŞİDDETE DUR DEYİN” MESAJI DA VERİLDİ
Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi görevlileri tarafından yapılan etkinlikte AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığından üyeler de katılarak, 25 Kasım olarak kabul edilen Kadına Şiddete Karşı Mücadele konusunda mesajlar verildi.

 

Her yıl 25 Kasım olarak kabul edilen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde düzenlenen etkinlikte kabak tatlısı yenildi ve Kadına Karşı Şiddete Hayır mesajı verildi. Birleşmiş Milletler’e bağlı UNESCO dünya genelinde konuya ilişkin farkındalığın artması için ‘Turuncu giyinin’ demesinin ardından Bilecik’te turuncu renkli florlar takan bayanlar, kabak tatlısı yiyerek, “Kadına şiddete hayır” dediler.Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi Görevlisi Yurdanur Kırlı, düzenlenen etkinlik hakkında yaptığı değerlendirmede; “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde bayanlarımızla tatlı yiyelim, tatlı konuşalım istedik” ifadelerini kullanarak, Bugün kabak tatlısı yapmamızın nedeni Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü ile ilgili bir farkındalık oluşturmaktı. Bugün Geleneklerimizi Yaşatıyoruz projesinin 6’ncısını düzenliyoruz. Kızıldamlar kabağımızın tanıtımını ve kişilere ikramını yapacağız. Kabak, Bilecik bölgesinde yetişen yöresel bir yiyeceklerimiz ve yöresel tatlılarımızdan olan kabak tatlısını bugün müzeye gelen ziyaretçilerimize ikram edeceğiz. Özellikle bugünü seçtik çünkü bugün kadına yönelik şiddetin vurgulandığı bir gündür. Kadına yönelik şiddetin vurgulandığı şu günde müzeye gelen Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi’ne gelen bayanlarımızla tatlı yiyelim, tatlı konuşalım istedik” dedi.

 

MÜZEDE KIZILDAMLAR KÖYÜ HALK OYUNLARI SERGİLENDİ
Bilecik İli Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği Başkanı Mustafa Gezen ise Kızıldamlar Köyü Halk Oyunları ekibinin müzede hünerlerini sergilediğini belirterek, “Bilecik Belediyesiyle beraber yaptığımız yöresel ürünler ve yöresel halk oyunları tanıtımındayız. Yaşayan Şehir Müzesi’ndeyiz. Efelerimizle beraber kabak pişiriyoruz. Malum Kızıldamlar Köyü kabağı Bilecik genelinde ve tüm Türkiye genelinde oldukça meşhurı ve biz bu kabağı bugün halkımıza tanıtmak için 600-700 kişilik pişirdik ve gelen bütün misafirlere şuanda ikram ediyoruz tahin yardımıyla. Efelerimiz de burada Kızıldamlar Köyü folklor ekibi olarak Bilecik halk oyunlarını sergileyecek halkımıza. Elimizden geldiğince biz bu tür etkinlikleri hem çiftçimizin üretimine destek vermek için, hem de yöresel halk oyunlarımızı ve yöresel ürünlerimizi tanıtmak için devletimizin her kurumuyla ortaklaşa iş yaparak bir şekilde tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

 

MÜZEDE ÇUKURÖREN BİBERİ DE TANITILDI
Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen’in de katıldığı etkinlikte ayrıca Çukurören köyünde yetişen Çukurören biberi de tanıtıldı. Konuklara Çukurören biberinin özelliklerini anlatan Ziraat Odası Başkanı Sevinen, Bilecik Belediyesi ile birlikte müzemizde hem ürünlerimizi tanıtıyoruz, hem de geleneklerimizi yaşatmış oluyoruz. Son derece güzel ve önemli bir çalışma. Ben bu anlamda bu güzel faaliyetlerde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin