GENÇ ÇİFTÇİYE 4 MİLYON TL ÖDENEK!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, genç çiftçilerin desteklenmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bilecik’te 136 adet işletmenin hayvancılık ve bitkisel üretimle ilgili projelerine toplam 4 milyon TL ödenek tahsis edildiğini belirtti.

“Şehirden Köye Göç’’ sloganı altında başladıkları proje tamamlandığında; İl genelinde 100 çiftçimize 516 adet büyükbaş ile 560 adet küçükbaş hayvan hibe edilmiş olacağını söyleyen AK Parti Bilecik Milletvekili Eldemir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

“AK Parti Hükümeti iktidara geldiği günden beri; tarımsal kalkınmaya büyük önem vermiş ve Ülkemizde tarım alandaki potansiyeli harekete geçirmeyi, imkan ve kaynakları en doğru biçimde kullanmayı hedeflemiştir.

 

Hükümetimizce halkımıza sunulan tarımsal kalkınma projelerinin ortak hedefi; çiftçilerimizin sorunlarına yerinde ve hızlı çözümler getirmek, mühendis ve veterinerler aracılığı ile çiftçimizin ve hayvancılıkla uğraşan insanlarımızı bilgilendirmek, tecrübe ile teknolojiyi buluşturarak tarımı öncelikli sektör olarak değerlendirmek ve çiftçilerimizi tekrar üretime yönlendirmektir.

 

Bu bağlamda, Genç çiftçilerin projelerinin desteklenmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından Bilecik’te 136 adet işletmenin hayvancılık ve bitkisel üretimle ilgili projelerine toplam 4 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.

 

Proje kapsamında dün itibariyle; İnhisar İlçemizde 3 Çiftçimize 18 adet, merkez ilçemizde 10 çiftçimize 60 adet, Osmaneli ilçemizde 12 çiftçimize 72 adet, Yenipazar ilçemizde 4 çiftçimize 24 adet büyükbaş hayvanların hepsi hibe olarak verilmiştir. Bugün de Bozüyük ilçemizde 15 çiftçimize 90 adet, Pazaryeri ilçemizde 8 çiftçimize daha 48 adet büyükbaş hayvan hibe olarak verilmiştir.

 

“Şehirden Köye Göç”  sloganı altında, proje tamamlandığında; İl genelinde 100 çiftçimize 516 adet büyükbaş ile 560 adet küçükbaş hayvan hibe edilmiş olacaktır. Ak parti hükümeti ve Bakanlığımız olarak çiftçilerimizin daha profesyonel tarım yapmasını her zaman desteklemekte olup, bu proje ile boşalan köylerin tekrar canlanmasını amaçlıyoruz. Projeden faydalanan tüm genç çiftçilerimizin başarılı olacağına gönülden inanıyor, gelecek yıl daha fazla destek almamıza katkı sağlayacaklarını umuyorum.

 

Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey olmak üzere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e, Bilecik Valimiz Sayın Süleyman Elban’a teşekkür ederim.

 

Proje kapsamında dağıtılan hayvanların bölge ekonomimize, hemşerilerimize ve bölgemizdeki hayvancılığın gelişmesine ciddi katkılar sağlayacağına inanıyor, sahiplerine hayırlı ve bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyorum.”

 

GENÇ ÇİFTÇİYE 4 MİLYON TL ÖDENEK!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin