Bilecik Belediyesi Mart ayı Belediye Meclis toplantısında CHP grubunun, Bilecik Belediyesi tarafından Afyonkarahisar Korel Otel’de gerçekleştirilen “Muhtarlarla Buluşuyoruz” adlı etkinlikle ilgili soru önergesinin üzerine süren gerginlik devam ediyor.
CHP grup sözcüsü Özgen’in, parti grubu adına meclis toplantısında Başkan Yağcı’ya yönelttiği “Referandum öncesi neden muhtarlarla bir araya geldiniz? Neden başka STK’lar da yoktu” sorusu üzerine Muhtarlar Derneği, “Seyfi Özgen’in biz muhtarların iradelerini, oylarını ve düşüncelerini bir yemeğe sattı şeklinde algı oluşturmasını da üzüntü ile karşılıyor ve onurumuzun incindiğini belirtmek istiyoruz” demişti.
Muhtarlar derneğinin yayınladığı basın açıklamasının ardından CHP Meclis Üyeleri Seyfi Özgen, Zafer Atasev ve Ayhan Arslan, CHP Parti Binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup sözcüsü Özgen, yaptığı açıklamada, “Muhtarlar ile ilgili ağzımızdan onur kırıcı veya kötü bir söz çıktıysa CHP grubu olarak istifa etmeye hazırız” dedi.
Parti grubu adına konuşan Özgen, burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Bizim Belediye Meclis toplantısında verdiğimiz önerge, 3 Belediye üyemizin verdiği bir önergedir ve kişisel değildir. Benim grup sözcüsü olmam nedeniyle kişisel olarak şahsın hedef alınmıştır. Biz önergemizde toplantının giderlerinin nasıl karşılandığını sorduk ve bu toplantıya bütün meclis üyelerini, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partilerinin temsilcilerinin katılmasıyla belirli bir şekilde tartışılmasının daha doğru olacağını beyan ettik. Hiç bir muhtarımızın onurunu inciltecek, ağzımızdan tek bir kelime çıkmamıştır.
Muhtarlarımız şahsına geçecek tek kelime ettiysek kamera kayıtları ve tutanaklar mevcut olup Belediye meclis üyeliğinden istifa etmeye hazırız. Bakın üstüne basa basa tekrar söylüyoruz biz orada Muhtarların onurunu inciltecek ağzımızdan tek kötü bir söz çıktıysa biz 3 tane Belediye Meclis Üyesi, Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmeye hazırız ama bunların olmadığını, bu şekilde gelişmediğini, böyle olduğunu ikna eden kişiler ne yapacaklar onu merak ediyoruz.
Şahit birileri tarafından hazırlanıp eline verilen, basın toplantısının metnini okuyan sayın İlhami Çınar’da özür mü dileyecek? yoksa istifamı edecek? veya ithamlarına devam mı edecekler. Bunu da kamuoyuna sunuyoruz.
Geçtiğimiz yıl Bursa’da yapılan ortak akın toplantısını da eleştirmiş ve bu toplantıya Belediye Meclis üyelelerini, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve Muhtarların davet edilmediğini, bu toplantının neden Bursa’da yapıldığını CHP kurulu olarak sorduğumuzda sayın İlhami Çınar ağzını açmamıştır.
Muhtar arkadaşlarımızla iyi kötü paylaştığım şeyler olmuştur. Bu güne kadar hiçbirini inciltecek, ağzımdan tek kötü bir söz çıkmamıştır. Israrla söylüyorum muhtarlarımızı inciltecek bir tek kötü söz söylediysem ben istifa etmeye hazırım. Onlar iyi ve güzel şeylere her zaman layıktır her yere de gidebilirler. Biz onlara neden gittiler diye bi ithamda bulunmadık.
Son olarak sayın Çınar’a şunu yormak istiyorum; İstiklal, Cumhuriyet, Gazipaşa, İstasyon ve Soğuksu diğer adı Orhangazi mahallelerinin olmayan muhtarlık binaları ile ilgili ne çalışma yapmıştır, Kamuoyunu bilgilendirmesini diliyorum Bilecik halkına saygılarımı sunuyorum.
İLGİLİ HABERLER:





