GÖLPAZARI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KAYNAŞMA VE DAYANIŞMA TOPLANTISI DÜZENLEDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bilecik Gölpazarı İlçe Müftülüğü tarafından kaynaşma ve dayanışma toplantısı düzenlendi.

151015gölcmilerhaftop_7751 (1)

Kaynaşma toplantısına, Gölpazarı ilçe Kaymakamı Muhammet Salih Koç, İl Müftüsü Necati Akkuş, İlçe Müftüsü Mükerrem Cüre, emekli ve halen görevde olan Din Görevlilerinin katıldı.
151015gölcmilerhaftop_7751 (2)
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda, Din Görevlileri adına yapılan konuşmalardan sonra İl Müftüsü Necati Akkuş haftanın önemini ifade eden bir konuşma yaptı. Müftü Akkuş konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “ ‘Camileri ancak, Allah’a ve Ahiret gününe iman eden, namazı ikame eden, zekatını veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler.’ İnşa ile imar farklıdır. İnşa etmek, inşaatını yapmak demektir. Buradaki imar kelimesi inşa manasına değildir. Cami dernekleri camileri inşa ederler. Ama inşa ettikten sonra iş bitmez. Asıl camileri imar etmek lazım… İmar namaz ile olur. Camilerde sadece namazı kılmakla değil, namazı ikame etmek ile olur. Camilerde namazı ikame etmek nedir? Namazın gerekleriyle, namazın neticeleriyle, namazın gayretiyle,  namazın hedefleriyle toplumu bilgilendirmek onları yönlendirmek demektir.”
Program pilav ikramı ile sona erdi.

 

151015gölcmilerhaftop_7751 (5)

151015gölcmilerhaftop_7751 (1)

151015gölcmilerhaftop_7751 (2)

GÖLPAZARI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KAYNAŞMA VE DAYANIŞMA TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin