GÜLER: “TÜRKİYE’DE BAŞKANLIĞA AMERİKA DA KARŞI, PKK’DA, HDP’DE, CHP’DE..”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ”2017 Kültür ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında gazeteci-yazar Turgay Güler ve Hikmet Genç’in katılımıyla “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Yansımaları” konulu konferans düzenlendi.

 

 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programda konuşan Turgay Güler, 2023 hedeflerinin daha çok yol ve enerji santrali’nin yapıldığı şeklinde düşünülmemesi gerektiğini, 2023 hedeflerinin gerçek bağımsızlığa erişmek için ortaya konulan bir vizyon olduğunu vurguladı.

Büyük bir destan yazarak 15 Temmuz’un atlatıldığını ve geriye güçlü Türkiye’yi inşa etmenin kaldığını söyleyen Güler, Başkanlık bu mevcut köhlemiş sistemin, her tarafı dökülen bu sistemin değişmesinin adıdır. Güçlü bir Türkiye’nin olmazsa olmaz koşuludur. CHP çıkıyor diyor ki; Bu anayasa değişikliği ülkeyi bölecek karşıyız. HDP çıkıyor diyorki bizde karşıyız. Bölecekse HDP niye karşı olsun, PKK niye karşı olsun. PKK bu anayasa değişikliğine karşıymış, buradaki mesele üst akıl dediğimiz Amerika’da karşı, PKK, HDP ve CHP’de karşı. senaryoyu iyi okuyun.” ifadelerini kullandı.

Türk halkının 15 Temmuz’da göstermiş olduğu mücadelenin dünya’nın hiç bir yerinde olmadığını ifade eden Hikmet Genç ise, “Bu toprakların geleceğini düşünüyorsak eğer bu ülkede bu sistemin değişmesi gerekiyordu. Rejim değişmiyor, sistem değişiyor yani Başbakana verilen yetkiler Cumhurbaşkanına veriliyor, çokta bir şey değişmiyor aslında. Bu sistem değişikliği halkın seçtiği bir adam üzerinden gerçekleşirse bu statüko bir daha Türkiye’de asla dinamikleri harekete geçirip darbe yapamayacaktır, darbeye teşebbüs edemeyecektir.” dedi.

 

Vatandaşların sorularını yanıtlayan Genç, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi yapılacak mı sorusuna “Trump ile birlikte küçük bir ümit var ama vermek istemeyeceklerdir” cevabını verirken, Güler ise “verirlerse saçımı Trump sarısına boyatacağım” ifadelerini kullandı.

 

Konferansın ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından, konuşmacılara üzerinde Osmanlı Armasının bulunduğu tablo hediye edildi.

GÜLER: “TÜRKİYE’DE BAŞKANLIĞA AMERİKA DA KARŞI, PKK’DA, HDP’DE, CHP’DE..”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir