Gündem; Belediyeden Çıkarılan İşçiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 yılına hızlı bir giriş yapan Basın Masası, bu haftaki programında Bilecik Belediyesi’nde yaşanan işçi çıkarmalarını değerlendirecek.

Mücahid Erdal’ın moderatörlüğünde, gazeteciler Erhan Toka, Rafet Sünetçi, Ali Osman Çelikal ve Ahmet Meşe işçi çıkarmalarına ilişkin süreci yorumlayacak.

Geçtiğimiz hafta, Bilecik Belediye Meclis toplantılarının tartışıldığı Basın Masası, takipçilerden büyük beğeni topladı.

Programda yapılan yorumlar ve değerlendirmeler Bilecik kamuoyunca hafta boyunca konuşuldu. Bu haftaki programda ise belediyede yaşanan işçi çıkarmaları, AK Parti, MHP ve Memur-Sen’den gelen tepkiler ile Belediye Başkanı Semih Şahin’in konuya ilişkin basın açıklaması değerlendirilecek. Mücahid Erdal soracak, gazeteciler cevaplayacak.

MERAK ETTİĞİNİZİ SORABİLİRSİNİZ

Programa katkı sunmak isteyen takipçilerimiz haberimizin altında bulunan yorumlar bölümüne veya haber228@gmail.com adresine yada whatsapp ihbar hattımız (0536 366 36 56) telefon numaramıza istek ve önerilerini yazabilirler. Yapılan yorumlar programda gündeme getirilecektir.

Gündem; Belediyeden Çıkarılan İşçiler
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 Yorum

  1. Başkan bey e şunu sorabilirmisiniz çok merak ediyorum? Çıkarılan arkadaşlar bu dönem TYP den belediye ye işçi verilirse değerlendirecekmiş? çıkışı olanlardan alacakmış, Başkan bey TYP çalışma şartlarını biliyormu acaba? Bu işçiler TYP şartlarına uymazsa ne olacak?

    Cevapla
    • Peki uymuyorda sözleşmeli olarak bu güne kadar nasıl çalıştı? Yada uymayan kişileri işe kim, neye göre aldı? Ahhh Ahh riyakar olmayın çok günah çok …

      Cevapla
      • konuyu saptırmayın benim dediğim TYP den şartları uymuyorsa ne olacak yoksa bugün belediye her istediğini sözleşmeli olarak alır. İşçi kardeş sen İşkur dan alınan TYP çalışanlarının ne şartlarda alındığı öğren ondan sonra yorum yaz

        Cevapla
        • Biliyorum typ . Düne kadar her istediğini sözleşmeli olarak almadı mı? Hangi kriterlere göre alındı? Şu anda bile hala çalışan akraba olan 24 kişi nasıl alındı ? kime yediriyorsun? Typ de bile partili olmak gerekiyor…

          Cevapla
  2. 20 Ocak 2020, 14:28

    Başkan bey göreve geldiğinden bu yana almış olduğu yaklaşık 150 kişinin kaçı saha elemanı(İşçi) ne kadarı masa başı elemanı TYP den işçi alımı olmazsa bu almış olduğu kişilerle hizmetini yapacakmı? Alımların çoğu masa başı elemanı ise sahada çalışacak kaç işçi alacak?

    Cevapla
  3. 20 Ocak 2020, 14:48

    Başkan bey çıkarmış olduğu kişilerin hepsinin geçici işçi olduğunu söylemekte. Yıllardır belediye de çalışıp çıkardığı kişiler de mi geçici işçi ? Bunlara bir kaç isim zikreterek örnek verebilirmi? Mesela 3/4 yıldan fazla çalışmış kişiler var.

    Cevapla
  4. 20 Ocak 2020, 16:20

    Sayın Şahin ;
    1) çıkardıkları kişinin 17 sinin geçici olduğunu söyledi. İse aldıkları 150 kişi geçici işçi mi. Sürekli işçimi
    2 ) kalıcı işçi ise ve emekden yana bir baskan ise bu çıkardıkları işçileri neden 150 kişinin içine dahil edilmedi.
    3) yerel basında serdar kara , memur-sen ve akp yetkilileri iddiayi gündeme getirmeden önce işçi çıkarma olacağını neden kamuoyu ile paylaşmadi, illaki bu şekilde gündeme gelmesimi gerekirdi.
    4) ise alinan 150 kişinin kaç tanesi CHP üyesi ?

    Cevapla
    • 18 yılda işe alınanların kaçı Akp li bi onu söyle… 150kişi yalan yalan hala 150 diyor adam

      Cevapla
  5. 20 Ocak 2020, 18:10

    İşçi çıkartılması ile ilgili iddialara cevap vermesi gereken Sayın Semih ŞAHİN iken , KAMU- Sen in ve diğer sendikaların bu konuda Tavrı neden yoktur?
    Kamu-sen İl temsilcisinin işçi kıyımı ile ilgili bir beyanatı yokken ve mağdur işçileri savunması gerekirken yerine bir Türk Büro sen yetkilisinin , iddiaları gündeme taşıyan Memur – seni hedef almasının amacı nedir. Memur-sen ile alıp veremediği nedir ?

    Cevapla
  6. 20 Ocak 2020, 18:39

    Başkan bey basın açıklamasında çıkarılan işçilerin sözleşmelerinin bittiğini ifade etmişti fakat sözleşme sürecinde olan arkadaşların sözleşme bitiş tarihleri 30.06.2020 olmasına rağmen neden kamuoyunu bilgilendirirken yanlış bi şekilde bilgilendiriyor

    Çıkarılan arkadaşlara en az 1 ay öncesinden sözleşme yenilemesi yapılmıcaktır bilginize şeklinde bi tebligat yapılması gerekirken herhangi bir tebligat yapılmamış işinize son verilmiştir şu kağıdı imzala diye işe son verildiğini belirten bi kağıt verilmiştir.Neden sürpriz biçimde kış ayında tebligat yapılmadan bu işçiler çıkarıldı sorularını sorarsanız bizim aklımızdaki boşlukları doldurmuş olursunuz

    Cevapla
  7. 21 Ocak 2020, 00:57

    Böyle şeyler neden ak parti zamanında olmadı? Neden hiç kimse ak parti zamanında işe alınanları sorgulamadı? Ak parti zamanında işe alınanlar kimin torpiliyle işe alındı? önce bunları sorun kendinize sonra işten çıkartılmaları konuşun. hepinizin amacı kötülemek. ne güzel söylüyorsunuz 150 kişiyi neden işe almış die. o 150 kişi insan değil mi? Sizin için Ak partili olsun da çamurdan olsun başka bilidğiniz bişey yok….

    Cevapla
  8. kayı şirketi çalışanları nasıl typ li olur?
    istanbuldan gelen sekreter hanıma ne marka ve model araba kiraladınız?
    ne kadar maaş veriyorsunuz?
    recep g’nin kızını ne zaman işe aldınız? ne vasıfları var?

    Cevapla
    • 17 kişi sayın vekilin akrabası diyor sayın başkan artı iki de Akp ilbaşkanının akrabası… Bunları niye görmüyorsun ? Bunlar hala çalışıyor demek ki uygun vasıfta olanlar duruyor. Partizanlık yok yani …

      Cevapla
      • İşçi arkadaşım yazdığım yoruma cevap ver konuyu hemen başka yere saptırma mademki çok biliyorsun yazdığım yoruma cevap niteliğinde yorum yaz sonra seni alkışlayayım işiniz gücünüz saptırmak

        Cevapla
        • Sizin gibi kandırıldık deyip işin içinden sıyrılmıyoruz. 18 sene belediyeyi yönettik diye tapusunu da mı aldık zannettiniz. Başkan kiminle çalışacağını sana mı soracak. O KADAR ÇALIŞANIN ÇOĞUNLUĞUNUN AYNI KÖYDEN OLMASI TESADÜF MÜ ? Kimin saptırdığı ortada… Devriniz bitttttiiiiii …. Nokta

          Cevapla
  9. Sorun yok alayını çıkarsınlar senin baban chp li diye beni işe almadılar zamanında

    Cevapla
Bizi Takip Edin