Hayallerinin peşinden koşan kadın, köyüne “hamam” açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, yaklaşık 10 yıl bir fabrikada ve turizm şirketinde çalışan 37 yaşındaki bir çocuk annesi Emine Aybatı, hayallerinin peşinden koşarak Söğüt ilçesine bağlı Çaltı köyündeki hamamı restore edip 25 yıl sonra yeniden hizmete açtı.


Bilecik Özeli İdare Müdürlüğünün açtığı ihaleyi kazanarak 25 yıldır kullanılmayan eski adıyla “Uyuz hamamı”nın işletmesini alan Aybatı, 30 bin lira harcayarak, yaklaşık bir ay süren restorasyon çalışmaları ve çevre düzenlemesinin ardından hizmet vermeye başladı.

 

Sıcaklığı 38 derece olan ve kaynak suyun romatizmal, deri ile mide rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinen ilçeye 10 kilometre mesafedeki hamama gelenler, dinlenmenin yanında hastalıklarından da kurtulmaya çalışıyor.

 

Aybatı, Haber228 muhabirine yaptığı açıklamada, liseyi bitirdikten sonra evlendiğini ve 7 yaşında bir kızı olduğunu belirterek, 10 yıla yakın zamandır bir fabrika ile turizm şirketinde çalıştığını söyledi.

Bir yere bağlı olarak çalışmanın kendisine yetmediğini anlatan iki çocuk annesi Aybatı, “Köyümde şifalı suyu olan uyuz hamamının ihaleyle işletmesinin verileceğini öğrenince bu işe talip oldum. İhalesini takip ettim. Sonrasında ihaleye girdim ve aldım.” dedi.

 

Aybatı, hamamı 7 ay önce hizmete açtığını belirterek, “Ailemin burada seraları var, arada gelip destek veriyorlar. Çalışan elemanlarımız da var. Sabah 08.00 gibi açıyoruz, devamında temizliğimizi yapıyoruz. Burada Özel İdarenin yaptığı bir kafeteryamız da var. Gözleme, sabah kahvaltısı, köy kahvaltısı veriyoruz. Köy ürünlerini burada misafirlerimize ikram ediyoruz. Bahçe de yaptım, Çaltı’ya özgü sebzelerimiz olsun istedim.” diye konuştu.

 

– Yıllardır boşa akan suyu değerlendirmek istiyor

Her kesimden insanın hamama geldiğini dile getiren Aybatı, “Genelde aileler, şifa bulmak isteyenler geliyor. Şifa bulduklarını da anlatıyorlar. Hayallerimin peşinden koştum ve gerçekleştirdim, mutluyum.” ifadelerini kullandı.

 

Yakınlarında bulunan ve yıllardır Sakarya Nehri’ne boş yere akan sıcak suyu ve mağarayı da değerlendirmek istediğini belirten Aybatı, “Sıcak suyu termal turizme kazandırabilirim. Önüne bir havuz yaptırmayı planlıyorum. Açık havuz sayesinde vatandaşlar, sıcak suyun şifasından yararlanabilirler.” dedi.

 

Hamamın müşterilerinden Yeliz Topal da hamamın yeniden açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İkinci kez ailece geldik, çok hoşlandık. Özellikle köyümüze böyle bir hamamın bir kadın tarafından kurulması çok hoşumuza gitti.” ifadelerini kullandı.

 

Hayallerinin peşinden koşan kadın, köyüne “hamam” açtı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 26 Eylül 2017, 22:23

    Hayırlı uğurlu olsun canım, Allah işini gücünü rast getirsin, kolay gelsin sana ?

    Cevapla
  2. İnşallah kırk yıllık Özel İdare yatırımı bu sayede kurtulur.Allah bol turist versin

    Cevapla
Bizi Takip Edin