HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASINA MUHTEŞEM KAPANIŞ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Halk Eğitim Merkezi’nin ”Hayat Boyu Öğrenme Haftası” için hazırladığı program büyük beğeni kazandı. Haftanın son programında kursiyerlerin gösterileri ve defilesi ayakta alkışlandı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen geceye Vali Kemal Kızılkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programa eşi Nurten Kızılkaya ile birlikte katılan Vali Kızılkaya, Halk Eğitim Merkezlerinin toplumun eğitimine olan katkısını anlatarak kursiyerleri ve öğreticileri tebrik etti

Bilecik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Seyfettin Yıldız ise amaçlarının en iyi eğitimi vermek olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

”Öncelikle bizler, halk eğitimi merkezleri olarak 7’den 77’ye her renkten ve her dilden insanımıza talepleri doğrultusunda en iyi eğitimi vermeyi amaçlayan kurumlarız. Küçük bir çocuğun içindeki sanat yeteneğini geliştirmek, okuma hayali gerçekleşemeyen bireylere okuma-yazma öğretmek, meslek edinmek isteyen kişilere gerekli eğitimleri vermek ve tüm bunların sonucunda kazandığımız tebessümlü yüzler bizim güç kaynağımızdır.

Bizim asıl misyonumuz yüce devletimiz adına  “Gönüller Kazanmaktır”. Biz tüm mesaimizde devletin emaneti olan kursiyerlerimize hep bu düstur ile yaklaştık. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşündüren bir takım istatistiksel sonuçlar oldu; ki bunlar şöyle sadece 2022 yılında 748 adet kurs açmışız ve 11.160 kursiyere ulaşmış olup hali hazırda açık lisede 896, açık ortaokulda 764 öğrencimiz mevcuttur. 2019 yılında pandemi öncesinde Türkiye genelinde 2. Olmuştuk. Bu yıl da hedefimiz Halk Eğitim Merkezi olarak Türkiye genelinde ilk 5 içinde yer almaktır.

Tabi ki hiç birimiz bu sonuçla yetinmeyeceğiz ve daha fazla insanımızın gönlünde yer alacağız, hedefimiz bu yönde. Çevremizden hep şunu duyduk “Halk Eğitimi Merkezleri sadece dikiş-nakış kursu vermiyor mu?” Bizler yapmış olduğumuz gayretli çalışmalarla bu algıyı yıkarak bilinen ve istenilen her alanda eğitim verildiğini göstermiş bulunmaktayız.

Kursiyerler bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır ve amaçlarımıza temel oluşturur. İnanıyoruz ki… Biz birbirimizi, kursiyerleri, çağın ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde geliştirmek için yüreklendiririz.

İnanıyoruz ki… Biz hepimiz kursiyerlerimizin başarısını arttırmak için karşılıklı olarak sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışırız. İnanıyoruz ki… Biz birbirimize ve kendimize güveniriz. Kursiyerlerimize bir birey olarak saygı duyar, onları geliştirip meslek sahibi yaparız.  İnanıyoruz ki… İyi bir eğitim kursiyerler arasındaki bütünleşme kadar çeşitliliği de gerektirir.

İnanıyoruz ki… Farklılıklarımızın bilincindeyiz ve bunların birer zenginlik kaynağı olduğuna inanıyoruz. Birbirimizi anlıyor, farklılıkları ve görüş ayrılıklarını bir zenginlik olarak kabul ediyoruz.  İnanıyoruz ki… Biz sürekli olarak yeni öğrenme biçimlerine kendimizi adapte ederek beceriler geliştiririz. Aynı zamanda değişim ihtiyacıyla gelişmiş değerler arasındaki dengeyi de koruruz. Değişim mükemmeliyete ulaşmada bize cesaret kazandırır. Geçmiş deneyimlerimiz ise değişimi göze almamıza yardım eder.

Farkındayız ki… Biz farklıyız. Yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretkeniz.

İstiyoruz ki… Kurumumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin.

İstiyoruz ki… Kurumumuzda her kursiyer öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin.

İstiyoruz ki… Kurumumuzda çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarından alacakları cevaptan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın.

İstiyoruz ki… Kurumumuzda herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın.

Halk eğitimi; örgün eğitimden sonra hangi yaşta olursa olsun, bireyin, demokratik bir toplumun temel ilkeleri ile çatışmamak koşuluyla, gereksinme duyduğu bir konuyu dilediği amaçla öğrenmesi için, toplumun kamu hizmeti veya gönüllü kuruluşlar aracılığı imkanlar sunar. Halk Eğitimi Merkezleri, dünya üzerindeki değişim sonucu oluşan yeni bilgi ve becerileri toplumdaki bireylere kazandırmaya çalışan kurumlar olarak biliniyor.”

1-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası şenliklerimizde kurs çeşitliliğimizi de yansıtmaya çalıştık.

1 Haziran günü sergi açılışıyla başlayan haftamızı, 2 Haziranda pasta ve yemek yarışmalarıyla süsledikten sonra, 3 Haziranda kurum binamızda kurum ve kursların tanıtımı ile birlikte atölye çalışmalarını gerçekleştirdik. Tüm vatandaşlarımızın yüreğine dokunabilmek amacıyla 4 Haziran cumartesi günü cumhuriyet meydanında halk oyunları, spor ve müzik gösterileriyle birlikte tanıtım ve atölye çalışmalarımızı gerçekleştirerek halkımızdan güzel dönütler aldık. 5 haziran Pazar günü kapalı yüzme havuzu alanında spor müsabakalarını gerçekleştirdikten sonra Yeşilay ile işbirliği çerçevesinde TBM kapsamında trekking yaptık. 6 Haziran pazartesi günü kurum binamızda kurum ve kursların tanıtımı ile birlikte atölye çalışmalarını gerçekleştirdikten sonra sergi alanımızı topladık. Ve bugün yoğun bir programla siz kıymetli misafirlerimize kurumumuzu tanıtmaya ve sizleri kurslarımıza davet etmeye geldik. Biz hazırlanırken çok keyif aldık, umarız sizin de gönlünüze hitap edebiliriz.

Bu yolda bizlere her daim destek olan Sayın Valim Dr. Kemal Kızılkaya başta olmak üzere işbirliği ve desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Bilecik Belediye Başkanı Sayın Melek Mızrak Subaşı, İl Gençlik ve Spor Müdürümüz Sayın Yasin  Özdemir, El Sanatları Merkezi Müdürümüz Sayın Aytekin Yönter ve babacan tavırlarıyla bizleri kucaklayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Sami Akyol olmak üzere Öğrenme Haftamız olan bu güzel çalışmaları gerçekleştiren başta müdür yardımcılarım olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sayın Valim, kıymetli protokol, değerli misafirlerimiz; açılışımıza teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyor, saygılarımı arz ediyorum.”

Konuşmaların ardından kursiyerlerin gösterisi ve defilesi büyük beğeniyle alkışlandı.

 

                               

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASINA MUHTEŞEM KAPANIŞ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin