Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Cumhuriyet Coşkusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

27 Ekim 2017 Cuma günü Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Cumhuriyet Bayramı Kutlaması gerçekleştirildi.

Kutlama programında bir konuşma yapan Fazilet Durmuş, Cumhuriyetin, milletimizin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olduğunu, milletimizin önünde yepyeni ufuklar açan dönüşüm hareketinin başlangıcını teşkil ettiğini söyledi. Büyük fedakârlıklarla yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan cumhuriyet rejimine geçildiğini, böylece milletimizin kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şeklinin benimsendiğini, geçen 94 yılda Cumhuriyetimizin değerlerinin, milletimiz tarafın sahiplenildiğini belirtti. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağımızı ifade eden Durmuş, ülkemizde hâkim olan güzel ve huzurlu ortamı koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğimizi dile getirdi.

Kurtuluş Savaşı’nda kadını, erkeği, çocuğuyla gösterilen büyük gayret ve fedakârlıklarla elde ettiğimiz  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutlayan Fazilet Durmuş, bağımsızlık için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andığını söyledi.

 

 

Ayrıca Bilecik Valiliğinin Cumhuriyet Bayramı’nda “Bayrağını al Cumhuriyete gel!” sloganıyla düzenleyeceği “Cumhuriyet Yürüyüşü”ne tüm gençlerimizi davet etti. Bu yürüyüşün, Cumhuriyetimize sahip çıkışımızın, birlik ve beraberliğimizin bir göstergesi olacağını vurguladı. Kutlamayı tertip eden Okul Müdürü Meryem Avcu’ya, okul öğretmenlerine, öğrencilere ve katılan velilere teşekkür etti.

 

Kutlamalarda hep birlikte marşlar söylendi. Öğrencilere ve davetlilere ikramlarda bulunuldu.

Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Cumhuriyet Coşkusu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 31 Ekim 2017, 16:02

    helal

    Cevapla
Bizi Takip Edin