İbrahim Meral Neden Görevden Alındığını Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz Çarşamba günü görevden alındığını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran ve bu konu ile ilgili olarak pazartesi günü basın açıklaması yapacağını belirten Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı İbrahim Meral, 24 Ağustos Pazartesi günü il başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı.

Görevden alınması ile alakalı olarak konuşan Meral,
“Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan 36 yaşında elektrik elektronik mühendisi, doktorasını siyaset bilimi üzerine yapmış genç bir siyasetçi. bununla hareket etmemizde genel merkezden dolayı sıkıntı yaşanıyordu. Fatih Erbakan bey’e olan sevgim ve sempatim genel merkezle aramızı açtı. Biz partiyi büyültmeye çalışırken, genel merkezin bu tutumundan dolayı Vakıfçı ve genel merkez olarak taban bölünüyordu. biz bu sorunu ortadan kaldırma amacıyla, Fatih bey’in genel merkez’e tekrar alınmasını teklif ederken, genel merkez zannedersem buna sıcak bakmadı ve bu süreç böyle işledi. 2 hafta önceki il başkanları toplantısında biz genel merkezin hem genel söylemleri ile hemde iç meshelelerimizden dolayı eleştiri yapmıştık. Eleştirinin sonucunda geçtiğimiz çarşamba günü genel başkan yardımcımız bizi arayarak teşekkür etti, değişiklik yapılması gerektiğini söyledi ve görevden alındığımı söyledi” dedi.

Konuşmasına devam eden Meral,
Milli görüşün temel ilke ve prensipleri inancımızdan kaynaklanan hem ekonomi, hem siyasi ve hemde toplum ahlakı ile ilgili bizim inancımızın eteklerine bürünmüş ve günümüze yansıtılmış halidir milli görüş ve adil düzen.

_DSC0236

1989 yılında reform partisi gençlik kolları ile başlayan siyasi mücadelemiz refah partisi gençlik kolları üyesi, refah partisi gençlik kolları yönetimi, refah partisi gençlik kolları başkanı, fazilet partisi merkez ilçe teşkilat başkanı, saadet partisi il yönetim kurulu üyesi, 2004 belediye başkanı adaylığı, 2011 bilecik milletvekili adaylığı ve 2010 dan sonra 6 yıllık il başkanlığı görevimiz devam etmekteydi.
Bizden sert açıklamalar bekleniyorsa bu olmayacak, çünkü bizim partimiz ve davamız ile hiçbir sorunumuz yok. Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki milli görüşün temsilcisi olan saadet partisi, savunduğu ilkeler ile Dünyanın ve Türkiyemizin ihtiyacı olan partidir. Milli görüş kadroları, inandığı milli görüş prensipleri ve adil düzeni er veya geç kuracaktır, bundan zerre kadar şüphemiz yok.

Bir gönülde iki insan olunca bazen böyle problemler çıkabiliyor, 2014 mayısında olan saadet partisi büyük kongresinde 2 liste ile kongreye gittik. Genel başkanımız Mustafa Kemalak bey’in listesi ile milli görüş liderinin oğlu olan doktor Muhammet Ali Erbakan bey’in listesi yarıştılar. Ben bu kongrede Fatih Erbakan bey’in genel idare kurulu üyesiydim. tabi biz kongreyi kaybettikten sonra genel merkeze etik olsun diye  sözlü istifamızı verdik. Genel merkez bu istifayı kabul etmedi ve bunun il teşkilatları tarafından belirlenmesi gerektiğini söylediler. Genel merkezden sorumlularımız geldi, İl ve ilçe teşkilatları ile görüştüler ve göreve devam etme kararımız çıktı.

_DSC0235

Biz göreve devam ediyorduk ancak kongrede diğer listeden aday olmamız sebebi ile bize şüphe ile bakılıyordu. Biz genel  merkezde kendi fikrimiz ve zikrimizden, doğru bildiğimiz şeyleri, sıkıntıları dile getiriyorduk.  Yeri geliyor eleştiriyorduk ve yeri geliyor tavır alıyorduk.

muhtemelen genel merkezde bir sıkıntı yaratmış olmalı ki hem 2010-2015 milletvekili seçimlerinde hemde Bilecik ilçe kongrelerimizde bizim istemediğimiz şekilde gelişmeler yaşandı. Biz milletvekili istiyoruz dedik onlar yapmadı, biz kongre’de partimiz bir adım daha ileri gitsin, yeni arkadaşlardan kadro kuralım dedik onlar bunda başka şeyler aradılar ve genel merkez ile aramızdaki sıkındı böylece bu süreç’te devam etti.

“ERBAKAN’A OLAN SEVGİM VE SEMPATİM GENEL MERKEZ İLE ARAMIZI AÇTI”
Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan 36 yaşında elektrik elektronik mühendisi, doktorasını siyaset bilimi üzerine yapmış genç bir siyasetçi. bununla hareket etmemizde genel merkezden dolayı sıkıntı yaşanıyordu. Fatih Erbakan bey’e olan sevgim ve sempatim genel merkezle aramızı açtı.
Biz partiyi büyültmeye çalışırken, genel merkezin bu tutumundan dolayı Vakıfçı ve genel merkez olarak taban bölünüyordu. biz bunu birleşsin, Fatih bey’in genel merkez’e tekrar alınmasını teklif ederken, genel merkez zannedersem buna sıcak bakmadı ve bu süreç böyle işledi.
Son olarak’ta 2 hafta önceki il başkanları toplantısında biz genel merkezin hem genel söylemleri ile hemde iç meshelelerimizden dolayı eleştiri yapmıştık. Eleştirinin sonucunda geçtiğimiz çarşamba günü genel başkan yardımcımız bizi arayarak teşekkür etti, değişiklik yapılması gerektiğini söyledi ve görevden alındığımı söyledi. Bizde kendilerine teşekkür ettik Allah razı olsun dedik ve çarşamba günü itibari ile bizim Saadet Partisi il başkanlığı görevimiz sona erdi. Ama bu Saadet partisi ile Gönül bağımızın kopması manasında değildir. Biz Saadet Partisinin doğruluğuna ve ilkelerine sonuna kadar sahipiz ve destekleyeceğiz.

YENİ İL BAŞKANI GÖREVİ İÇİN FUAT GÖÇEN’E TEKLİF EDİLMİŞ
Yeni il başkanı ile ilgili olarak konuşan Meral, Osmaneli İlçe teşkilatından Fuat Göçen arkadaşımız görevi teslim almış, bu süreç resmileştikten sonra sanıyorum ki Fuat arkadaşımız gerekli basın açıklaması ile bunu size ilan edecektir dedi.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE BİLECİK’TE ERBAKAN VAKFINI KURMAYI PLANLIYORUZ
Saadet Partisinin baştan ifade ettiğim ilkeleri, şuan dünyanın muhtaç olduğu prensip ve ilkelerdir. En azından Saadet Partisinden ben yönetim olarak ayrılmış bulunuyorum ama gönül bağım herzaman devam edecektir diyen İbrahim Meral, bundan sonraki süreçte biliyorsunuz Fatih Erbakan bey’in kurmuş olduğu Erbakan vakfı mevcuttur. Erbakan vakfı ile Bilecik’tede vakıf kurarak kendisi ile görüşeceğiz, istişare edeceğiz ve kendisini Bilecik’e davet edeceğiz.Görüşmelerimiz sonrasında vakıf çalışmasını yapmayı düşünüyoruz dedi.

 

İbrahim Meral Neden Görevden Alındığını Açıkladı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. 24 Ağustos 2015, 19:25

    Milli Görüşcüye bu yakışır fakat başkanın dediği gibi taban bölünüyor neyapıp fatih beyi genelmerkez içine almalı yoksa vahim gelişmeler olabilir

    Cevapla
  2. Dik dur eğilme bu gençlik seninle be reis

    Cevapla
  3. 25 Ağustos 2015, 00:50

    S.A. Değerli başkanım biz 1973 yılından beri Rahmetli Erbakan hocamla birlikte çalıştım,şunu unutmayınız Milli Görüş insan merkezli teşkilat değildir,Hakk merkezli teşkilattır.baştan beri açıklamanızı okudum gayet güzeldi, alt kısma geldiğinde maalesef nefis devreye girmiş kendinize yazık etmeyin,Bu davaya ayrılmakla da veya kalmakla bir şeref katamazsınız,Bu davaya hizmet ederseniz şeref bulursunuz.Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

    Cevapla
  4. 25 Ağustos 2015, 11:44

    bize adam gibi adamlar lazım.. .. !!!!!!!!!
    parti içi muhalefetmiş.. .. külahıma anlat.. .. !!!!!!!
    muhalefet yapacak başka yer bulamamış mı.. ..kendi müntesibi olduğu teşkilata yapıyor.. .. !!!!!!!!
    ülkede , dünyada , o kadar kan gözyaşı varken.. .. !!!!!!!!!
    parti içi muhalefet yapmışta iyi halt etmiş gibi birde basın açıklaması yapıyor zavallı.. .. !!!!!!!!!.. ..
    ” herkes aslına rücu eder. “.. miş.. .. !!!!!!
    bununda rucu etme zamanı bu zamanmış demek.. .. !!!!!!!!!!!

    Cevapla
  5. 25 Ağustos 2015, 11:53

    ” Bir gönülde iki insan olunca bazen böyle problemler çıkabiliyor, 2014 mayısında olan saadet partisi büyük kongresinde 2 liste ile kongreye gittik. Genel başkanımız Mustafa Kemalak bey’in listesi ile milli görüş liderinin oğlu olan doktor Muhammet Ali Erbakan bey’in listesi yarıştılar. Ben bu kongrede Fatih Erbakan bey’in genel idare kurulu üyesiydim. tabi biz kongreyi kaybettikten sonra genel merkeze etik olsun diye sözlü istifamızı verdik. Genel merkez bu istifayı kabul etmedi ve bunun il teşkilatları tarafından belirlenmesi gerektiğini söylediler. ” KENDİ BEYANIN.. ..

    Ne Güzel kendin söylüyorsun.. .. genel merkez seni görevden almamış.. istifa ettiğin halde.. .. büyük kongreden sonra durup dururken kimse kimseyi görevden almaz.. .. !!!!!!!!!

    Cevapla
  6. 25 Ağustos 2015, 12:37

    Her seçim öncesi devamlı böyle tartışmalar içimizde başlıyor,bu da bizim kaybetmemize sebebiyet veriyor.Şunu hiç birimiz kendi öz eleştirimizi yapmıyoruz.(Ben nerede çalışırsam yardımcı olabilirim,bir adım ileri gidebilriz.)ya neyi düşünüyoruz ben daha iyisini yaparım diyerek yanlışla başlıyoruz,bende illaki şu mevkide yer almam lazım gibi çalışmalara başlıyoruz,çalışanla rın önünü kesiyoruz.Birde başka arkadaşlara güvenmediğimiz için onların önüne geçmeye çalışıyoruz.Bu öz eleştirileri kendi kendimize yapmamız lazım olduğuna inanıyorum.

    Cevapla
  7. Fatih Erbakan Genel Merkeze gelip görev alacak. Yoksa kenarda durmayla akp ye yem olur. Partide ikilik çıkarmaya çalışması ilçlerde bile teşkilat kuracağım demesi ikiliktir. Milli Görüşçüler Fatih beye olan sevgisini bu olaylar azaltıyor. Erbakan vakfı ayrıştıran değil birleştiren olmalı. Erbakan hocamızı gençliğe anlatmalı. Ama il ve ilçlerde parti gibi teşkilatlanarak değil.

    Cevapla
  8. 3 Eylül 2015, 11:27

    Alanya erbakan vakfı
    sa güzel kardeşim
    üzülmeyln gevşemeyin
    eyer inanıyarsanız
    üstün geleçeksiziz
    28 yıldır bu dava birimlerinde
    görev almış bir kardeşinizim
    hakkını helal etmiyorum
    yazıklar olsun

    Cevapla
Bizi Takip Edin