İnternetten uçak bileti almanın avantajları nelerdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

İnternetin gelişmesi ile birlikte sanal alemde yapılan alışverişler de arttı. Birçok ihtiyacımızı istediğimiz zaman istediğimiz yerde tek tıkla halledebiliyoruz. Aynı şekilde uçakla yapacağımız seyahatlerde de en uygun uçak bileti fiyatını en uygun zamanda alarak zamandan ve paramızdan tasarruf sağlayabiliyoruz. Örneğin İstanbul’dan Taşkent’e yolculuk için bilet ararsanız https://tickets.com.tr/avia/direction/istanbul/tashkent adresine baktığınızda kolaylıkla tarih ve firma seçimi yaparak bilet satın alabildiğinizi göreceksiniz.

 

İnternetten bilet satın alırken nelere dikkat edilmelidir?

 

Bilet alırken internetten yapılan işlemlerin aşamalarına dikkat etmek gerekir. Güvenilir sitelerden işlem yapmak en önemli unsurdur. Haklarınızı koruyan ve herhangi bir olumsuzluk durumunda size geri bildirimlerde bulunan kurumsal bir site olmalıdır.

Kredi kartı ya da banka kartı ile yapacağınız bilet alım işleminde öncelikle sayfanın güvenilirliğini kontrol etmelisiniz. Ödeme yaparken 3D secure ile işlem yaparak size gelen şifre ile satın alma işlemini güvenle tamamlayabilirsiniz.

 

İnternet üzerinden satın almanın faydaları

 

Biletinizi internetten almanız internetin yapısı gereği size çok sayıda fayda sağlayacaktır. Bu avantajlardan bazıları şunlardır:

  • Seyahat planlamanızı ne zaman yaptığınızdan bağımsız olarak seyahat tarihiniz için en uygun zamanı seçerek bilet alabilirsiniz.

 

  • İnternette bilet fiyatlarını karşılaştırarak rahatça biletinizi satın alabilirsiniz.

 

  • İnternet üzerinden bilet satın alırken yapılan promosyon ve kampanyalardan anında haberiniz olabiliyor. Bu da size daha kaliteli ve daha uygun bütçeli seyahat imkânı sağlıyor.

 

  • Bulunduğunuz şehirde uçak bileti satan bir acente arayarak vakit kaybetmek yerine tek tıkla size en uygun bileti bulabilirsiniz.

 

  • Bilet acenteleri satışlarını gerçekleştirebilmek için fiyata belli oranda komisyon eklemesi yaparlar. Ancak online alışverişte bu komisyonu ödemek zorunda kalmazsınız. Bu sayede acenteye ödeyeceğiniz paranız yanınıza kalır.

 

  • Biletinizi kendiniz veya aile üyeleriniz için rahatlıkla alabilirsiniz hatta sizin için sağlanan aile kampanyaları, çocuk indirimi gibi fırsatlardan yararlanarak ailecek gideceğiniz seyahatlerde en uygun uçak bilet fiyatları ile uçmuş olursunuz.

 

  • Satın alma işleminden sonra biletinizi kaybetme, unutma ya da çaldırma gibi sorunlarınız ortadan kalkar. Size verilen PNR kodu ile istediğiniz zaman biletinizi rahatça çıkarttırabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz faydalar hava yolu ulaşımı için sizin elde edeceğiniz faydalardan bazılarıdır. Bunların yanı sıra online alışverişin tüm faydalarını da bu maddelere ek olarak söyleyebiliriz.

 

Fiyat değişimlerini takip edebilirsiniz

 

Hava yolu ulaşımında sistemin yapısı gereği olarak uçak bilet fiyatları sürekli değişkenlik göstermektedir. Özellikle erken bilet almak çok avantajlıdır. İnternet üzerinden fiyatları çok zahmetsiz bir şekilde rutin olarak kontrol edebilirsiniz. Bu sayede potansiyel seyahat planlarınızı da hayata geçirebilirsiniz. Çünkü hava yolu şirketleri bazen müşteri memnuniyeti için çok uygun fiyatlara bilet satışı gerçekleştirebilmektedir. Genellikle bu kampanyalar süreli veya sınırlı olmaktadır.

Özellikle sık seyahat eden kişiler için bu konu daha önemli hale gelmektedir. Sürekli olarak internetten bilet fiyatlarını kontrol edebilirsiniz. Bu sayede seyahatlerinizde paranızdan yüksek oranda tasarruf edebilirsiniz.

Sonuç olarak online olarak yapılan bilet satın alma işlemleri güvenli ve hızlı olmalarıyla birlikte yolculara yüksek miktarda avantajlar sağlamaktadır. Bu sayede imkan olduğu müddetçe online bilet satın alma işlemi bilet alacak kişilerin her zaman ilk tercihidir.

İnternetten uçak bileti almanın avantajları nelerdir?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin