IP KAMERA SİSTEMLERİ VE AVANTAJLARI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IP Kamera Sistemleri, internet ya da network bağlantılarından faydalanılarakkablolu ve kablosuz olarak başka bir cihaza ihtiyaç duyulmadan görüntü verebilmekte olup uzaktan izleme ve görüntüleri kayıt altına almak için kullanılan ElektronikGüvenlik Kamera Sistemleri çeşitleridir.

CCD ya da CMOS sensöründen sağladığı sinyali, üzerlerindeki Linux işletim sistemi yüklü DVS (Digital Video Server) ile sağlamaktadır ve ekstra aparatlar ve kartlar gerektirmeyen en ileri teknolojiye sahiptir.

IP Tabanlı Kameralar, Cat kablo ağının daha geniş aralıklara genişletilmesini sağlayan anahtarların, hublarınve yönlendiricilerin avantajlarından faydalanmaktadır.IP Kameralarbulunan network ağına bağlanarak ihtiyaçları olan gücü ethernet kablosu olan CAT kablolar üzerinden alırlar, yeni bir kablo hattı ve güç bağlantısınaihtiyaç duyulmaması nedeni ile IP Kamera Sistemlerinin Kurulumu kolay ve alt yapı maliyeti açısından avantaj sağlamaktadır.

IP CCTV, AHD Kamera Sistemleri gibi video sabit sürücülere kaydedilir, fakat görüntü kameradan doğrudan bir IP akışı içinde olduğu için videonun nasıl ve nerede kaydedildiğine dair daha fazla esneklik sunmaktadır.

IP Kameralarda kullanılan NVR (Ağ Video Kaydedici)NVR, Network Video Recorder (Ağ Video Kayıt Cihazı) bir ağa bağlanmış IP Kameralar ya da Kablolu Ağ Kameralarından elde edilen görüntüyü hem kayıt hem de saklama görevini yerine getirir. NVR Kayıt Cihazı, veri göndermek ve almak için yerel ağı kullanır,  elde edilen veriler NVR Kayıt Cihazı içersinde bulunan sabit disklere kayıt edilir ve ihtiyaç duyulması halinde arşivlenen görüntü kayıtlarına ulaşarak monitör üzerinden izleme imkanı sunmaktadır.

AHDKameralarda yeni eklenecek her Kamera Sistemi için DVR’a 4, 8, 16 ve 32 kamera girişli kayıt cihazlarının kullanılması gerekir, böylece sistem genişler. IP Sistemlerinde NVR Cihazı sisteme daha gelişmiş özelliklere sahip yeni kameralar eklenmesine olanak sağlamaktadır, sunucu üzerine eklenecek kamera izleme yazılımları ile tek bir cihaz üzerinde çok daha fazla kamera ekleyebilme imkanı vermektedir.

AHD Kamera ve IP Kamera Arasındaki Farklardan en önemlisi video sinyalinin iletilme şeklidir. AHD Kamera, video sinyalini televizyon veya VCR veya monitör gibi başka bir alıcı tarafından alınabilecek formatta dönüştürür.

IP Sistemler, görüntüsü aktarılan mekanının canlı ve sesli olarak bulunulan her yerden bilgisayar, laptop cep telefonu gibi cihazlardan rahatlıkla takip edebilme olanağı sunmaktadır.

IP Güvenlik Kameraları, Güvenlik Teknolojisindeki son yeniliklerin şekil bulmuş halidir ve IP CCTV’nin temel olarak en üstün özelliği yüksek çözünürlükte olması ve çok Yüksek Kalitede Görüntü sağlamasıdır. Yüksek Çözünürlükte ve kalitede bir video, Yüz Tanıma Sistemleri, Şehir İzleme Sistemleri, TEDES, Plaka Tanıma Sistemleri gibi dijital yakınlaştırma söz konusu olan Güvenlik Sistemlerinin kullanımında oldukça önemli özelliklerdir bu nedenle IP Kamera Sistemleri bu beklentileri yerine getirerek birçok sistemde oldukça yaygın olarak kullanılır.

AVANTAJLARI

IP Kameraların Avantajlarına bakıldığında başlıca IP Kamera Teknolojisi ile mümkün olabilen Mega Piksel Görüntü Kalitesi desteklenerek daha fazla netlik ile daha fazla detay alır, kamera ile en yakın network anahtarı arasında kablolama yapılabilir, yerleşik şifreleme ile daha güvenli ve daha iyi kablosuz bağlantı sağlar. Mevcut kablolar kullanılabilir ve bu durum kurulumu daha kolay hale getirmektedir.IP Kamera İzleme İşlevi daha esnek bir yapıya sahip olup uzaktan erişim daha kolaydır, böylece uzaktan gözetim ihtiyacı duyulan birçok alanda kullanılmaktadır.

Gazi Information Teknoloji,  yılların tecrübesi ile Güvenlik Teknolojilerinin şekil bulmuş hali olan IP Kamera Sistemlerini Uygun Fiyatlarla sizlere sunmaktadır.”

IP KAMERA SİSTEMLERİ VE AVANTAJLARI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin